Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο μεταναστευτικός τουρισμός της υπουργού κυρα-Τασίας!!!


- "Οι τουρίστες πηγαίνουν στην Ινδία, αν και παιδιά πεθαίνουν στους δρόμους..."

Κοιτάζω την κυβέρνηση και θέλω να τη φτύσω να μην τη βασκάνω. 
Τέτοιο καμάρι είχα χρόνια να νιώσω για το δυναμικό του κυβερνητικού επιτελείου. Λαμπρό παράδειγμα υπουργού, η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. 
Όχι μόνο λύνει το μεταναστευτικό, όχι μόνο επιτελεί το ανθρωπιστικό της έργο, όχι μόνο κάθε μέρα ένας ευτυχισμένος πρόσφυγας πετιέται από τα χέρια της, αλλά χάρη σε εκείνη, ο τουρισμός αυξάνεται. 
Διότι, κατά την κυρα-Τασία, οι τουρίστες έρχονται στα νησιά όχι για τον ήλιο και για τη θάλασσα, αλλά για να δουν από κοντά τον πόνο των προσφύγων -δεν λέμε μεταναστών, κακή λέξη. Δεν είναι political correct, πιπέρι στο στόμα.
Τάδε έφη η κυρα-Τασία, οι φθηνές δικαιολογίες της οποίας μου θυμίζουν τη συνήθη τακτική της κάθε κυράτσας με μπικουτί στα μαλλιά, πασούμι και τσιγάρο στο χέρι που ήθελε τη δεκαετία του '50 να δικαιολογήσει τις πομπές της κόρης της κάνοντας το άσπρο, μαύρο.
«Μην κοιτάς που ξεπαρθενεύτηκε, Μαρία μου, η τιμή δεν έχει τιμή, οπότε, τι να την κάνεις την τιμή; Καλύτερα έτσι, μάθε τέχνη κι άσ' τηνε δεν λένε;». 
Μόνο που η κυρα-Τασία είναι υπουργός και όχι μάνα καλντεριμιτζούς. 
Η κυρα-Τασία που δεν γνωρίζει ακριβώς τι κάνουν οι πρόσφυγες στα νησιά, που δεν ξέρει ακριβώς πού ζουν στην Αθήνα, που πιστεύει ότι φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους λες και έχουν έρθει διακοπές στο σόι και που τους βλέπει να σουλατσάρουν ανέμελα τα πρωινά στις πλατείες για να λιαστούν. 
Η κυρα-Τασία που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, εκείνο του παραλογισμού. Αν είναι δε να πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις της, προκειμένου να αυξηθεί ο τουρισμός, και αφού οι τουρίστες έρχονται να δουν τους μετανάστες να υποφέρουν στα λιμάνια των νησιών νηστικοί και άπλυτοι, τότε τι καθόμαστε; 
Ξαμολύστε τη δυστυχία τους παντού, βάλτε τις φωτογραφίες στους τουριστικούς οδηγούς και στις σελίδες, δείξτε στον κόσμο ότι είμαστε χειρότερα από Ινδία και από Αίγυπτο, αναπτύξτε τον μεταναστευτικό τουρισμό. 
Όχι, φανταστείτε το: «Ξενοδοχείο με θέα το λιμάνι. Διακόσιοι μισοπνιγμένοι μαζί με τους δουλεμπόρους -που θα τιμωρηθούν όταν έρθει η ώρα, δηλαδή ποτέ- σάς περιμένουν για ατελείωτες ώρες κεφιού μετά περίεργων θεαμάτων. Δείτε από κοντά την πείνα, τη δυστυχία και τις συμπλοκές τους και μετά απολαύστε το μπανάκι σας στην πισίνα ασφαλής». Νόμιζα ότι είχαμε αυτή τη βρωμοφυλλάδα την «Bild» να μας ξεφτιλίζει σε κάθε ευκαιρία, αλλά, τελικώς, έχουμε την ξεφτίλα μέσα στο σπίτι μας. Και δεν χωράνε επιχειρήματα απέναντι στη λογική της κυρα-Τασίας, διότι απλούστατα η λογική είναι κάτι που έχει δραπετεύσει από το κεφάλι της εδώ και πολύ-πολύ καιρό. 
Σύμφωνοι, ο Πρωθυπουργός έχει πολλά να κάνει, όπως, ας πούμε, να κανονίσει την τιμή ξεπουλήματος της χώρας, αλλά καλό θα ήταν να ασχολείτο κάποτε με την πάρτη της. Στον πρόσφατο ανασχηματισμό θεώρησε ότι το πρόβλημά του ήταν μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα; 
Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα που ανέφερε η υπουργός, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλη λύση από το να δημιουργήσει εκ νέου καταυλισμούς για τους μετανάστες. 
Ξέρετε, τα γνωστά στρατόπεδα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έψεγε την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν είναι καθόλου... ανθρωπιστικά. 
Ανάγκα και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ανθρωπιστές πείθονται, ε; Το λιμενικό καταβάλλει καθημερινά τρομερές προσπάθειες να σώσει ζωές στις ακτές μας. 
Οι κάτοικοι των νησιών ανέχονται τις συγκρούσεις των προσφύγων και τους παρέχουν ένα πιάτο φαγητό. 
Πρόσφατα αστυνομικοί καθάρισαν μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες τον καταυλισμό τους στη Μυτιλήνη. 
Και η υπουργός βαράει τον χαβά της σαν να κοιτάζει από κάπου ψηλά την κατάσταση. 
Ντροπή. 
Ντροπή... 
Γαλανιάδη Εύα
ARCADIAPORTAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου