Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Φήμες για αγορές ελληνικών νησιών, από...


... Τζονι Ντεπ και Γουόρεν Μπάφετ 

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ και ο Ιταλός εκατομμυριούχος Αλεσάντρο Πρότο αγόρασαν το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας, σύμφωνα με την εταιρεία Proto Group Ltd, που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate. 
Η αγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μπάφετ και ο Πρότο θα κάνουν ανάπτυξη ακινήτων στο νησί, που έχει έκταση 1,2 τετραγωνικά χλμ.. 
Για τον Πρότο, μέτοχο των New York Times, είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή σε ακίνητα με τον Μπάφετ, ο οποίος λέει: «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να επενδύσουν».
Από την άλλη πλευρά φήμες αναφέρουν ότι ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος πρόσφατα πούλησε το «ιδιωτικό του χωριό» στη Γαλλία, αποφάσισε να αγοράσει ελληνική νησίδα. 
Σύμφωνα με τον Στίβεν Τέιλορ, εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας ακινήτων Proto Organization Ltd με έδρα το Λονδίνο, ο γνωστός ηθοποιός αγόρασε πριν από δύο ημέρες πιθανότατα τη νησίδα Στρογγυλό στα Δωδεκάνησα (βρίσκεται κοντά στους Αρκιούς και την Πάτμο). Ο αμερικανός ηθοποιός έδωσε 4,2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της νησίδας. Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει έρθει στη χώρα μας για να δει το νέο του απόκτημα. 
Ο Τέιλορ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης των διασήμων του Χόλιγουντ και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν μία μεγάλη έκταση γης ή ένα νησί στη χώρα μας. Παράλληλα, ο Τέιλορ δήλωσε στο ΑΠΕ ότι μεσολάβησε για την αγορά νησίδας στο Ιόνιο από το ζεύγος Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ (πιθανώς να πρόκειται για τη νήσο Σοφία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου