Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο διχασμός,το δημοψήφισμα και μια μεγάλη ερώτηση.


Από έναν καλό φίλο!!! 
"Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι αντίθετος με την διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος. 
Αν και είμαι λάτρης της διαδικασίας γενικότερα, αλλά όχι στο δημοψήφισμα όπως εδώ και τώρα θα το κάνουμε.(made in Greece) 
Έχω επιχειρηματολογήσει στο παρελθόν ΥΠΕΡ των δημοψηφισμάτων όπως τα κάνει η Ελβετία. 
Μια χώρα,που κάνει δημοψήφισμα σχεδόν για το κάθετι,ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μετατρέπει τις αποφάσεις του λαού σε νόμους στα καντόνια της. Θεωρώ όμως το made in Greece δημοψήφισμα,ως την χειρότερη επιλογή. 
Δεν θα επαναλάβω τους λόγους... 
Το δημοψήφισμα σήμερα όπως εκτίμησα από την πρώτη στιγμή μας απειλεί με διχασμό μέσα σε έξι μόνο μέρες από την ανακοίνωσή του.
Το βλέπω καθημερινά στα σπίτια των φίλων μου,στην εργασία,στην αγορά,στην κοινωνία. Το καταγράφω και από τα μηνύματα που λαμβάνω από τους ακροατές και τηλεθεατές των ΜΜΕ στα οποία εργάζομαι. 
Το διαπιστώνω ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ) Σφάζονται οι Έλληνες για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ. Λυπούμαι πολύ που σε μια τέτοια τόσο κρίσιμη ώρα δεν είμαστε ενωμένοι. Γιατί ήδη διχάστηκε ο κόσμος. Φοβάμαι πως αυτός ο διχασμός δεν θα φέρει τίποτα καλό και σε κανένα. Θυμάμαι από την ιστορία,που δεν κατάφερε να μας διδάξει,ότι τις μεγαλύτερες καταστροφές τις βιώσαμε ως έθνος,όταν ο διχασμός, ο κοινωνικός,ο εθνικός, ο πολιτικός,μας έπιασε στον ύπνο... Είμαστε φαίνεται τόσο ώριμοι,που πανηγυρίζουμε που θα γίνουμε η "λεκάνη που θα νύψουν τα χείρας" οι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας και ταπείνωσης μας.Και εννοώ για τα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια. 
Νοιώθω πόνο,και χάνω την αισιοδοξία μου σαν βλέπω αυτό τον λαό,να συγκρούεται με μίσος για την υπερψήφιση της μιας ή άλλης επιλογής. Δυστυχώς δεν είμαστε ώριμοι να διαχειριστούμε κρίσιμα θέματα,ούτε τα αδιέξοδα. Όσο κι αν κάποιοι προπαγανδίζουν ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. 
Μόνο κραυγές και μίσος έφερε η επιλογή αυτή. Ακόμα κι όποιος απλά διατυπώνει άποψη διαφορετική απ αυτή που πιστεύει ο άλλος,να τον εξοστρακίσουμε "στο Πυρ ..." Χάθηκε κι ο σεβασμός,στο αναφαίρετο δικαίωμα να αφήσουμε τον κόσμο να ακούσει και να αποφασίσει ότι εκείνος κρίνει. 
Και κάτι ακόμα για τους υπέρμαχους του δημοψήφισματος. 
Ζητώ μια απάντηση στο παρακάτω ερώτημα: 
Σε περίπτωση που βγει το "ΟΧΙ" ή το "ΝΑΙ" αλλά με διαφορά 2 -3- 5 ακόμα και 9 μονάδων, 
"Ποια νομιμοποίηση θα έχει αυτή η κυβέρνηση να πάει να εκπροσωπήσει τον μισό Ελληνικό λαό που δεν την έχει υποστηρίξει σε αυτό το ερώτημα;" 
Κωνσταντίνος Γ. Συλιγάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου