Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κορυφαία βράβευση για το Λημνιό Porto Carras


Στo πλαίσιo της έκθεσης Prowein 2015 που θα λάβει χώρα στο Nτίσελντορφ της Γερμανίας στις 15-17/3/2015, η Γαλλική εταιρεία TASTED 100% BLIND με έδρα το Bordeaux πρότεινε σε κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις αλκοολούχων ποτών, τυφλή γευστική δοκιμή των ποτών τους, στις κατηγορίες αποστάγματα, αφρώδεις και ξηροί οίνοι από τους πλέον αναγνωρισμένους sommeliers Markus del Monego MW (Καλύτερος Sommelier στον Κόσμο για το 1998) και Andrea Larson MS (Καλύτερος Sommelier στον Κόσμο για το 2007). 
Οι εξέχοντες αυτοί sommeliers δημιούργησαν μια ειδική ομάδα τυφλής γευσιγνωσίας με στόχο την ενημέρωση του κοινού της έκθεσης με αυστηρά επαγγελματικό και αμερόληπτο τρόπο. 
Tο Λημνιό Porto Carras -Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Πλαγιές Μελίτων» - εσοδείας 2012, βρέθηκε στα κορυφαία (10) δέκα Ελληνικά κρασιά που ξεχώρισαν.
Το Λημνιό με το ρουμπινί του χρώμα, τα πικάντικα αρώματα πιπεριού και κανέλλας, το μαλακό και ελκυστικό του στόμα με έντονα τα αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, τις τρυφερές γλυκές τανίνες που συνοδεύουν έως το τελείωμα, κατέπληξε τους ουρανίσκους των βραβευμένων sommeliers. 
Πρόκειται για μία ακόμη διάκριση του Κτήματος Porto Carras, του κορυφαίου ελληνικού Κτήματος με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος. 
Η επιβράβευση όλων των προσπαθειών του Κτήματος και των ανθρώπων του, έρχεται με διακρίσεις των κρασιών του σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η διεθνής αποδοχή της οινικής πορείας του περιλαμβάνει πλειάδα βραβεύσεων δίνοντάς μας κίνητρο για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου