Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

"Κουτσομπολιά" και παραλειπόμενα από τη HORECA!!!



Πολύ ενδιαφέρον είχε η φετινή επετειακή 10η HORECA, η οποία προφανώς κάλυψε κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο χώρου στον εκθεσιακό EXPO, αφήνοντας μάλιστα "εκτός" 370 εταιρίες ( !!! ) που ήθελαν να συμμετάσχουν. 
Ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου, που κάποια στιγμή το απόγευμα του Σαββάτου στο μεγάλο parking του αεροδρομίου, είχαν απομείνει μόνο 300 θέσεις και εγένοντο ενέργειες για να χρησιμοποιηθεί το parking του ΙΚΕΑ!!! 
Τα φώτα της δημοσιότητας βέβαια "έπεσαν" στην υπουργό αναπληρωτή Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση. ΚΑι πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις, ειδικά το Σάββατο που επισκέφθηκε την έκθεση, καθώς λόγω των διαδικασιών στη Βουλή την Παρασκευή μετά την ομιλία της στην γενική συνέλευση του ΞΕΕ, προτίμησε να μην μείνει για μισή ώρα -τυπικά- στην έκθεση, αλλά να αποχώρήσει υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει το μεσημέρι του Σαββάτου. 
Και όχι μόνο επέστρεψε, αλλά περπάτησε ολόκληρη την έκθεση για περισσότερες από τρεις ώρες. Χωρίς συνοδεία, αρνήθηκε και την συνοδεία ανθρώπων της ασφάλειας του εκθεσιακού, και συνοδευόμενη από το Νίκο Χουδαλάκη πέρασε από όλα τα περίπτερα, ευγενής και προσηνής, μιλώντας με χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες. 
Ήταν μια εμπειρία που έχω πάρα πολλά χρόνια να θυμηθώ αντίστοιχή της. 
Και σίγουρα είναι ένα πρώτο, πολύ θετικό δείγμα γραφής.
Μάλιστα στο ίδιο κλίμα ήταν και η παρουσία της στην γενική συνέλευση του ΞΕΕ, όπου είχε θερμούς χαιρετισμούς με το Γιώργο Τσακίρη, τον Ανδρέα Φιορεντίνο, αλλά και άλλους ανθρώπους του κλάδου. 
Παρατηρήσαμε μάλιστα ότι από την φετινή γενική συνέλευση, απουσίαζαν διάφοαροι γνωστοί κολαούζοι, πολιτικοί, τουριστικοί και δημοσιογραφικοί... 
Ένα από τα ...ωραία της ΓΣ ήταν στο κλείσιμό της όταν ο Γιώργος Τσακίρης κάλεσε στο βήμα 4 προέδρους Ενώσεων να μιλήσουν, για 3 λεπτά ο καθένας. Καλώντας λοιπόν πρώτο τον Αντώνη Καμπουράκη, γνωστό για τις "μεγάλες" ομιλίες του, ακούστηκε από κάτω ένα "ωωωωωωω".
Ξεκίνησε χαμογελώντας ο πρόεδρος της ΕΞΡ και ω του θαύματος, ολοκλήρωσε την ομιλία του σε 2,57!!! 
Και τότε σηκώθηεκ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, λέγοντας το εξής θεϊκό: "Να δω τώρα με 2,57 ποιος θα πιάσει στο σπριντ τον Καμπουράκη"!!! 
Και έπεσε πολύ γέλιο... 
Στην ΓΣ του ΞΕΕ ήταν και ο Βάσος Μηναϊδης, αλλά και ο Γιάννης Παπαβασιλείου, ενώ συζητήθηκαν και οι επερχόμενες εκλογές στην ΠΟΞ, στα πηγαδακια!!!
Την HORECA επισκέφθηκε και ο Κώστας Μαντωνανάκης, αειθαλής και πάντα στις επαλξεις!!!
Επισκάφθηκε μάλιστα και έμεινε μία ώρα στο περίπτερο της KSD, όπως επίσης ο Γιάννης Χατζηλαζάρου, ο Αντώνης Καμπουράκης, ο Κώστας Μινέττος, η Κάθυ Μινέττου, ο Γιάννης Μισθός και άλλοι που δεν τους θυμάμαι και ζητώ συγγνώμη.
Ρεσιτάλ έδωσε και ο φωτορεπόρτερ Διονύσης Πατεράκης, που ήταν κυριολεκτικά παντού!!!
Τέλος είναι σίγουρο ότι ο Νίκος Χουδαλάκης κάτι...ετοιμάζει.

ΥΓ: Την ώρα που έκλεινα την ανάρτηση ήρθε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, το οποίο δημοσιεύω αυτούσιο και τα συμπεράσματα δικά σας και με βάση τα όσα γράφω παραπάνω και με την υποσημείωση ότι η υπόθεση αυτή χρονίζει...

"Με αφορμή τις αναφορές στο Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ για την υπόθεση του σπουδαστή ΙΕΚ Τουρισμού με σύνδρομο Down Ιάκωβου Ανδρεαδάκη διευκρινίζονται τα εξής : Η νέα Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ενημερώθηκε για την υπόθεση , μετά από αναφορά της μητέρας του Ιάκωβου που στάλθηκε στο προσωπικό της email και αμέσως ζήτησε να λάβει γνώση αναλυτικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και από τη Δ/νση του ΙΕΚ. 
Από την επικοινωνία με την μητέρα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, έγινε αντιληπτό ότι, η υπόθεση αυτή που ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν, αφορά μια ειδική περίπτωση εκπαίδευσης σε μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης, που όμως δεν λειτουργεί ως σχολείο ειδικής αγωγής και έτσι υπάρχει νομοθετικό κενό για τον τρόπο εκπαίδευσης και αξιολόγησης. Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή ταλαιπωρούσε την οικογένεια του Ιάκωβου και τον ίδιο και δημιουργούσε προστριβές, αντιθέσεις και παρεξηγήσεις με το εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο φοιτούσε, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση διάκρισης όπως διαβεβαίωσε η Δ/νση του ΙΕΚ την κα Υπουργό . 
Η κα Υπουργός, με την ευαισθησία που τη διακρίνει και με βάση την ακλόνητη πίστη της στο δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, έδωσε άμεσα οδηγίες ώστε η αξιολόγηση του Ιάκωβου να γίνει με βάση τις προτάσεις της ιατρικής γνωμάτευσης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ , την οποία η μητέρα κατέθεσε στη Σχολή και ζητούσε να εφαρμοστεί ως μέθοδος εξέτασης. 
Ο Ιάκωβος είναι η πρώτη περίπτωση στη χώρα μας ενός ατόμου με σύνδρομο Down που θέλει να καταρτιστεί στο επάγγελμα που διάλεξε , αλλά που δυστυχώς ένα θολό ή ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο, δεν καθορίζει με σαφήνεια ένα κατάλληλο τρόπο εκπαίδευσης και αξιολόγησης, σεβόμενο τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές ανάγκες του. 
Η περίπτωση του Ιάκωβου δίνει την αφορμή στην Υπουργό Τουρισμού να ζητήσει τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων του ΥΠΑΙΘ και της ΓΓΔΒΜ ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες και έτσι το δικαίωμα στην επαγγελματική εκπαίδευση να παρέχεται ισότιμα σε όλους. 
Η κα Κουντουρά ενθαρρύνει τον Ιάκωβο να συνεχίσει τη φοίτηση του και να την ολοκληρώσει με την ιδία θέληση και δύναμη που έχει δείξει ως τώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου