Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Γκρινιάζουν οι Γερμανοί πράκτορες για τον επίναυλο καυσίμων!!!


Ο γερμανικός σύνδεσμος ταξιδιωτικών επιχειρήσεων επαναλαμβάνει την έκκληση για αναπροσαρμογή του επίναυλου καυσίμων λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, επισημαίνοντας "πιθανές αθέμιτες πρακτικές αεροπορικών εταιριών που συνεχίζουν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τον επίναυλο καυσίμων, παρά το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου έχει έντονα καθοδική πορεία". 
Οι αεροπορικές εταιρίες υποστηρίζουν ότι η τιμή του πετρελαίου αργεί να μετακυλισθεί στο κόστος των καυσίμων, δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες προαγοράζουν καύσιμα μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (σ.σ. βέβαια αυτό συμβαίνει και όταν ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου...) .
Αν και έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες, από την σημαντική μείωση των τιμών του πετρελαίου,  δεν έχουν επέλθει αλλαγές στον επίναυλο καυσίμων, παρόλο που και ο αριθμός των επιβατών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Στα αεροδρόμια παρατηρείται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά περίπου 3% μηνιαίως από τα τέλη Ιουνίου, ενώ η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει από τα 113 δολάρια το βαρέλι στα 60, κάτι που σημαίνει μείωση κατά 50% . Όταν η τιμή του μαζούτ είχε αυξηθεί στο παρελθόν , το "αντίκτυπο" στις τιμές των εισιτηρίων είχε φανεί άμεσα. 
Τώρα οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι οι τρέχουσες συμβάσεις και η γενικότερη αύξηση του κόστους δεν αφήνουν περιθώρια για αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων.
O Ralph Rettig αντιπρόεδρος του συνδέσμου Τravel Management, δήλωσε σχετικά: "“Έχουμε δώσει αρκετό χρόνο στις αεροπορικές εταιρίες . Οι τιμές όμως εξακολουθούν να παραμένουν ίδιες . Όλα αυτά ίσως καταλήξουν στο τέλος σε μία αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών. 
Κάνουμε έκκληση λοιπόν για μείωση του επίναυλου καυσίμων . 
Η μείωση αυτή πρέπει να περάσει κατευθείαν στους καταναλωτές “ 
Εχουν άδικο;
Προσωπικά θεωρώ πως όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου