Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η νέα εγκύκλιος του ΕΟΦ για τα συνέδρια


- Εδώ ολόκληρη η εγκύκλιος
- 250 ευρώ το ημερήσιο πλαφόν.

Rodos Palace
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες η εγκύκλιος του ΕΟΦ για τα επιστημονικά συνέδρια, που τόσο έχουν "ταλαιπωρηθεί", και συνακόλουθα ο συνεδριακός τουρισμός, από την γραφειοκρατία και τις αβελτηρίες της δημόσιας διοίκησης.
Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες, ότι πολλά συνέδρια, ακόμη και ελληνικά, κατευθύνονται στην Τουρκία...
Σταχυολογούμε κάποιες από τις βασικές ρυθμίσεις:
- Τα έξοδα φιλοξενίας περιλαμβάνουν αποκλειστικά τα έξοδα για την εγγραφή συμμετοχής, στην αντίστοιχη εκδήλωση, για τη διαμονή και διατροφή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και την μετακίνηση από τον τόπο άσκησης του επαγγέλματος μέχρι τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης , πρέπει να είναι εύλογα τόσο ως προς το επίπεδο, όσο και ως προς το κόστος τους, σε σχέση με τις τιμές αγοράς και σε σχέση με τον κύριο επιστημονικό στόχο της εκδήλωσης. 8. Όρια Φιλοξενίας Ε.Υ. στο Εσωτερικό 
- Το κόστος φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή) των Επαγγελματιών Υγείας σε Επιστημονικές εκδηλώσεις/συνέδρια του Εσωτερικού, δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως τα 250 Ευρώ συνολικά μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ,

- Καθορίζεται πλαφόν στην δαπάνη του ξενοδοχείου, για τις εκδηλώσεις Εσωτερικού, βάσει της τιμής διανυκτέρευσης και όχι αξιολόγηση βάσει των αστεριών του ξενοδοχείου.
- Απαγορεύεται η οικονομική κάλυψη από τις εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ οποιωνδήποτε εξόδων συνοδών μελών ( ΚΥΑ ΔΥΓ3α/οικ. Γ.Π.32221/2014 ΦΕΚ Β’ 1049) Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγω νιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Υγείας)
- Επιτρέπεται η καταβολή τιμητικής αμοιβής ( honorarium ) από εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, στους προσκεκλημένους ομιλητές ή προεδρεύοντες συνεδριάσεων των Επιστημονικών εκδηλώσεων τύπου Α, B , Γ και Δ εφόσον είναι σύμφωνη με τις διατά ξεις του άρθρου 11 παρ. 1 και 18 N . 2889/2001 όπως ισχύει, με την υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΟΦ από τους οργανωτές της εκδήλωσης του ονοματεπώνυμου, της ειδικότητας, του επαγγελματικού φορέα και του ύψους τιμητικής αμοιβής, για κάθε Ε.Υ. ομιλητή.
- Σε περίπτωση που δεν καταβάλλεται τιμητική αμοιβή στους ομιλητές, αυτό πρέπει να αναφέρεται ρητά στον οικονομικό απολογισμό. Η τυχόν τιμητική αμοιβή προς ιατρούς του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακούς η οποία δίδεται σύμφωνα με την παράγραφο Κ.1. και τα όσα προβλέπει ο N . 2889/2001 όπως ισχύει, κατατίθεται στον ΕΛΚΕΑ ή τον ΕΛΚΕ αντίστοιχα, οι οποίοι την αποδίδουν στον δικαιούχο μετά τις κατά περίπτωση παρακρατήσεις, και στο τέλος τους έτους εκδίδουν σχετική βεβαίωση αποδοχών για φορολογική χρήση του αμειβομένου. Στους ιδιώτες Ε.Υ. η καταβολή της τιμητικής αμοιβής θα γίνεται σε τραπεζικό λογ/σμό του εσωτερικού μετά την έκδοση του απαραίτητου φορολογικού παραστατικού.
- Οι Επαγγελματίες Υγείας που λαμβάνουν τιμητική αμοιβή για ομιλία οφείλουν να το αναφέρουν στην 2η διαφάνεια που προβάλλεται με την έναρξη της εκδήλωσης ( conflict of interest ).
Για διάστημα δύο ετών θα πρέπει να αναφέρεται η λίστα των εταιρειών από τις οποίες έχει λάβει τιμητική αμοιβή
α) στην αρχή της κάθε ομιλίας τους και
β) σε κάθε επόμενη δημοσίευση τους, που ενδεχομένως σχετίζεται με τα προϊόντα της εταιρείας, σε Ελληνικά ή Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
- Η καταβολή τιμητικής αμοιβής ( Honorarium ) των ξένων προσκεκλημένων ομιλητών, δεν υπόκειται στην υποχρέωση κατάθεσης στους λογαριασμούς ΕΛΚΕ ή ΕΛΚΕΑ
- Κανένα δορυφορικό συμπόσιο επιχορηγούμενο από εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ δεν μοριοδοτείται

Για να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει η νέα εγκύκλιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου