Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Να παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας!!!


Με επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματογραφία κυκλοφόρησε το τεύχος Δεκεμβρίου 2014 του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ». 
Θέματα επίκαιρα, που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού, σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε διεθνές, έρευνες, συνεντεύξεις, εταιρικές παρουσιάσεις και μία σειρά από μόνιμες στήλες, συνθέτουν, όπως κάθε μήνα, τη θεματογραφία για τον μήνα Δεκέμβριο του περιοδικού. 
 Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζουμε τη συνέντευξη του Νίκου Πουλιού, διευθύνοντος συμβούλου των Divine Hotels, ο οποίος μιλάει για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη φημολογούμενη αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στον τομέα της διαμονής και τις επιπτώσεις τους στον ελληνικό Τουρισμό.
Επίσης τα θέματα: 
- «Βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού Τουρισμού η αύξηση του Φ.Π.Α.. 
Το θέμα επισημαίνει τις καταστροφικές για τον ελληνικό Τουρισμό επιπτώσεις από τυχόν εφαρμογή της πρότασης για διπλασιασμό του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στον τομέα της διαμονής, από το 6,5% που είναι σήμερα στο 13%. 
- Στα 2 δισ. ευρώ τα συνολικά έσοδα από το all Inclusive στον Τουρισμό 
Το θέμα, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία μελέτης του SETE Intelligence, αναφέρεται στη συνεισφορά του μοντέλου all inclusive στα τουριστικά έσοδα και κατ’ επέκταση στην οικονομία της χώρας. 
- Έκανε την υπέρβαση η Philoxenia 2014 
Τα όσα συνέβησαν στην 30η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει μέσα από τις σελίδες του το «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ». 
- Μοχλός ανάπτυξης οι κινηματογραφικές παραγωγές 
Το θέμα αναδεικνύει τα σημαντικά οφέλη τα οποία προκύπτουν για την ελληνική οικονομία από την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. 
- Σε φάση… «απογείωσης» ο ευρωπαϊκός Τουρισμός 
Το θέμα αναφέρεται στο νέο, ιστορικό ρεκόρ, το οποίο κατέγραψε ο ευρωπαϊκός τουρισμός το οκτάμηνο του 2014, όπως προκύπτει από στοιχεία της μελέτης World Travel Trends Report, η οποία διεξήχθη από την IPK International. 
- Χανιά, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη στις «best value» πόλεις της Trivago Το θέμα παρουσιάζει τη λίστα με τις «Best Value» πόλεις για το 2015 της Trivago, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται τα Χανιά, το Ναύπλιο και η Θεσσαλονίκη.  
Ραντεβού στην HORECA τώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου