Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ITB World Travel Trends Report:Τουριστική ανάπτυξη δυο ταχυτήτων στην Αμερική…


Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ και τον Καναδά, έδωσαν ώθηση στα ταξίδια εξωτερικού από την Βόρειο Αμερική. 
Σύμφωνα με την έκθεση της ΙΤΒ (ITB World Travel Trends Report), τα ταξίδια εξωτερικού απο την Βόρειο Αμερική αυξήθηκαν κατά 5% το 2014.
Οι Βορειοαμερικάνοι το 2014 ταξίδεψαν συχνότερα στο εξωτερικό αυξάνοντας παράλληλα και τις ημέρες παραμονής τους σε σχέση πέρσι. 
Τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 6% κάτι που αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη της τουριστικής αγοράς .
Τα επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκα κατά 5% σε σχέση με πέρσι. Oι προβλέψεις για το 2015 δεν είναι όσο ενθαρρυντικές θα περίμενε κανείς καθώς αναμένεται αύξηση στα ταξίδια εξωτερικού κατά μόλις 3%.
Στον αντίποδα η Νότια Αμερική δεν κατέφερε να κινηθεί πάνω από τον μέσο όρο του ρυθμού ανάπτυξης που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια κα τους πρώτους οκτώ μήνες του 2014 σημείωσε μόλις 5% αύξηση μένοντας μακριά από τα διψήφια ποσοστά που παρουσίαζε μεταξύ 2009 και 2013.
Η οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί κυρίως στην Βραζιλία και την Αργεντινή δεν αφήνει περιθώρια για πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το 2015 
Το 2014 ήταν λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μια ιδιαίτερη χρονιά για την τουριστική αγορά της Νότιας Αμερικής . 
Οι αφίξεις σημείωσαν αύξηση κατά 7% το πρώτο οκτάμηνο του 2014. 
Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου η Βραζιλία υποδέχτηκε περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες οι οποίοι κατά μέσο όρο ξόδεψαν 2000 δολάρια έκαστος. 
Το 78% των επισκεπτών μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί ξανά την χώρα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου