Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η GREKLAND PANORAMA προωθεί τον προσβάσιμο τουρισμό ...


... σε μία στρατηγική συνεργασία με την Greece4all

Μέχρι το 2020 ο προσβάσιμος τουρισμός θα αντιπροσωπεύει το 25% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς σύμφωνα με έρευνα της McKinsey (2011). 
Στα χαρακτηριστικά του προσβάσιμου τουρισμού σημειώνεται ότι οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες επιλέγουν για τις διακοπές τους τις περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης (Μάιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) ενώ κατά μέσο όρο δαπανούν 1,5 φορά περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους συγκριτικά με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες. 
Η GREKLAND PANORAMA σε συνεργασία με την «Αμφιτρίτη ΚΟΙΝΣΕΠ» η οποία δραστηριοποιείται στην κλάδο του προσβάσιμου τουρισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.greece4all.eu , θα προωθεί και θα ενημερώνει το Σουηδικό κοινό για εξειδικευμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν προσβάσιμες υποδομές και υπηρεσίες. Σκοπός της συνεργασίας είναι ο από κοινού σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση ενεργειών αναφορικά με την προώθηση ειδικών / θεματικών μορφών ελληνικού τουρισμού στο ευρύτερο Σκανδιναβικό κοινό.
Στις δράσεις αυτές συγκαταλέγεται παρουσίαση με περίπτερο στην Έκθεση της Σουηδίας GREKLAND PANORAMA 13-15.02.2015, ενώ θα προηγηθεί ενημέρωση και προώθηση στα περίπτερα της North Events για ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Νορβηγίας REISELIVSMESSEN, 09-11.01.2015 και στην Φινλανδία ΜΑΤΚΑ, 15-18.01.2015. Αμφιτρίτη ΚΟΙΝΣΕΠ Η «Αμφιτρίτη ΚΟΙΝΣΕΠ» είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης (σύμφωνα με το Ν. 4019/11) και έχει ως σκοπό την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού. Στους τομείς δραστηριοποίησης της «Αμφιτρίτης ΚΟΙΝΣΕΠ» περιλαμβάνονται : 
• Η ανάπτυξη της πλατφόρμας "Greece4all.eu", της πρώτης πολύγλωσσης διαδικτυακής εφαρμογής στην Ελλάδα, για την προβολή των εγχώριων προσβάσιμων υποδομών και υπηρεσιών, στους εισερχόμενους τουρίστες 
• Η παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών, σχετικά με θέματα βελτίωσης της προσβασιμότητας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία ειδικών επιστημόνων, καλές πρακτικές από τη διεθνή πραγματικότητα αλλά και την εμπειρία των μελών της. 
 Η «Αμφιτρίτη ΚΟΙΝΣΕΠ» δημιουργήθηκε και λειτουργεί με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πρόσβασις», μιας μη-κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας της ΕΛΕΠΑΠ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, του ΕΒΕΑ και της MENTTORING ΑΕ. 
Η 2η έκθεση GREKLAND PANORAMA 2015 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου. Exclusive Culinary Partner της έκθεσης είναι η GAEA. 
Διοργανωτής της έκθεσης GREKLAND PANORAMA είναι η North Events. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου