Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

WTM: Επιτυχημένη εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης


Η καρδιά της Κρήτης «χτυπά» στο κέντρο του Λονδίνου στο κατάστημα του National Geographic στην εντυπωσιακή έκθεση πολιτισμού, λαϊκής παράδοσης, τουρισμού, Kρητικής διατροφής, χλωρίδας-πανίδας του νησιού που διοργανώνει για μια εβδομάδα η Περιφέρεια Κρήτης μαγνητίζοντας καθημερινά εκατοντάδες ξένους επισκέπτες και κορυφαία μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. 
Παράλληλα με την έκθεση, στον ίδιο χώρο του National Geographic παρουσιάστηκαν χθες στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους εκπροσώπους και επιχειρηματίες του τουρισμού, τα 6 νέα σποτ της Περιφέρειας που αντιστοιχούν στους 12 θεματικούς άξονες της τουριστικής προβολής του νησιού. 
Τα συγχαρητήρια των επισκεπτών για την θερμή υποδοχή, οργάνωση και παραδοσιακή φιλοξενία εισέπραξε ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας, εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης. 
Ο κ. Βαμιεδάκης μίλησε για την Κρήτη και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ενώπιον 150 και πλέον καλεσμένων, εκπροσώπων του τουρισμού- tour operators, εξειδικευμένων δημοσιογράφων, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο Κώστα Μπίκα και του εμπορικού ακολούθου της χώρας μας Αντώνη Κατεπόδη. 
Η έκθεση με τις ομορφιές της Κρήτης στο κατάστημα του National Geographic του Λονδίνου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Κυριακή 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα, περιλαμβάνει φωτογραφίες από την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, σποτάκια σε οθόνες που προβάλλουν τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και ενημερωτικές ημερίδες για την ιστορία τον πολιτισμό την παράδοση και την γαστρονομία της Κρήτης. 
Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας (Δευτέρα) οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Κρητικών χορών από την δασκάλα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου Αριάδνη Κρίτωνος η οποία μίλησε διεξοδικά για τη σημασία της παραδοσιακής μουσικής αλλά και του χορού για τους ανθρώπους της Κρήτης. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του Kings College Stephen Waters με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα της προικισμένης Κρητικής φύσης η οποία μπορεί να προσφέρει πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων και κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει μια οικογένεια επισκεπτόμενη την Κρήτη για διακοπές αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Τέλος, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ο καθηγητής Θωμάς Βογιατζής θα μιλήσει για τα νεώτερα μνημεία της Κρήτης, τον πολιτισμό αλλά και τη σημασία του για ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου