Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΗΑΤΤΑ ανοίγει τον δρόμο της Ινδικής αγοράς


- Ταξίδι Γνωριμίας 70 Ινδών tour Operators 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τη χώρα μας τα 70 μέλη του ΟΤΟΑΙ (Συνδέσμου Tour Operators Εξερχόμενου Τουρισμού της Ινδίας), καλεσμένοι του ΗΑΤΤΑ. 
Οι Ινδοί tour Operators στα πλαίσια της προσπάθειας του ΗΑΤΤΑ για άνοιγμα νέων αγορών εισερχόμενου τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την Αθήνα και τη Σαντορίνη και να απολαύσουν τα αξιοθέατά τους με ένα πλούσιο πρόγραμμα 7 ημερών, πλήρους φιλοξενίας από τον ΗΑΤΤΑ, γεμάτο με επισκέψεις και θετικές εμπειρίες. 
Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και να συναντηθούν με εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών γραφείων σε οργανωμένες Β2Β συναντήσεις, προκειμένου να υπάρξουν συνεργασίες και να διοχετευθεί στην Ελλάδα η μεγάλη ζήτηση των Ινδών για ταξίδια. 
Στην επίσημη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση o Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΗΑΤΤΑ, κ.κ. Λ.Τσιλίδης και Σ. Σκρέτας, υποδέχτηκαν την Α.Ε. Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα Mr. Shri Tsewang Topden, τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Α. Λιάσκο την κα. Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), τον κ. Γ. Άγγλο, τ. Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και αντιπρόσωπο του Σήματος Ποιότητας Q στην Ελλάδα και τον κ. Στέφανο Σαδόπουλο, Διευθυντή Πωλήσεων της Aegean Airlines. 
Παρουσία όλων υπογράφηκε Μνημόνιο / Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ ΗΑΤΤΑ και ΟΤΟΑΙ, σύμφωνα με το οποίο οι 2 Σύνδεσμοι θα συνεργαστούν για να εδραιωθεί η συνεργασία τους αλλά και η συνεργασία μεταξύ των μελών τους. Από Ινδικής πλευράς τόσο η Α.Ε ο Πρέσβης της Ινδίας όσο και ο εκπρόσωπος του ΟΤΟΑΙ Mr. Rajeev Sabharwal, δήλωσαν ότι οι Ινδοί θεωρούν την Ελλάδα πανέμορφη και εξαιρετικά φιλόξενη και πιστεύουν ότι οι δύο λαοί έχουν κοινή αγάπη για τον πολιτισμό την κουλτούρα, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Το ταξίδι των Ινδών tour operators πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης ΟΤΜ Ινδίας, στην οποία το περίπτερο του ΗΑΤΤΑ και η Ελλάδα έλαβαν το βραβείο του «Αγαπημένου Προορισμού». Η εν λόγω πρωτοβουλία σηματοδοτεί την δυναμική επανεκκίνηση και επαναδραστηριοποίηση του ΗΑΤΤΑ προς τις τουριστικές αγορές του κόσμου, στοχεύοντας στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στη διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Η διοργάνωση αυτή δεν είναι παρά μόνον η αρχή των προσπαθειών του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, καθώς ακολουθεί σειρά προγραμμάτων και εκδηλώσεων, με τον ίδιο σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου