Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εγκρίθηκε η συγχώνευση της TUI


- Στο προσεχές εξάμηνο θα ολοκληρωθεί και διαδικαστικά η συγχώνευση
- Εδώ ένα δικό μας δημοσίευμα για όσα προηγήθηκαν

Με συντριπτικό ποσοστό που έφθασε στο 80%, εγκρίθηκε χθες το απόγευμα στο Λονδίνο η συγχώνευση της TUI Travel PLC με την TUI AG. 
Με τη συγχώνευση δημιουργείται ένας ταξιδιωτικός κολοσσός που περιλαμβάνει κορυφαίους ευρωπαϊκούς tour operator, σημαντικά κανάλια πώλησης, συμβατικά και on line, έξι αεροπορικές εταιρίες με περισσότερα από 140 αεροσκάφη, 312 ξενοδοχεία με 210.000 κρεβάτια, 13 κρουαζιερόπλοια και 74.000 εργαζόμενους και ένα κύκλο εργασιών 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
Σε δήλωσή του ο Peter Long ανέφερε: "Σήμερα είναι για όλους μας μια πολύ σημαντική ημέρα. Στο Λονδίνο το δικαστήριο και η γενική συνέλευση των μετόχων μας, ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης μεταξύ TTPLC και η TUI AG. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στο Αννόβερο, η γενική συνέλευση των μετόχων της TUI AG, ενέκρινε τη συγχώνευση με μεγάλη πλειοψηφία. Με την ψήφο τους, όπως έχουν κάνει και σήμερα, οι μέτοχοι στις δύο εταιρείες μας, εξέφρασαν την πίστη τους στη μελλοντική επιτυχία της συγχώνευσης αυτής, υποστηρίζοντας τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης που έχουμε ετοιμάσει. Η έγκριση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την TUI Travel, όπου η συνάντηση των δύο ισχυρών ομάδων θα δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο παγκοσμίως", εκμεταλλευόμενη όλες τις δυνατότητες".

Επόμενα βήματα στη διαδικασία συγχώνευσης

Oι διαδικασίες της συγχώνευσης, ανάλογα με τις νομικές εμπλοκές που ενδεχόμενα μπορεί να υπάρξουν, είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβρη του 2014, έως το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Μετά την συγχώνευση θα οριστικοποιηθεί η νέα εκτελεστική επιτροπή, στην οποία με τα έως σήμερα δεδομένα θα συμμετέχουν ο Fritz Joussen και ο Peter Long ως κοινoί CEO's, ο Johan Lundgren θα αναλάβει το ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και  ο Horst Baier θα είναι ο CFO.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου