Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

"Καμπάνα" στη Γαλλία για τη RYANAIR!!!


- 8,3 εκ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν

Το ποσό των 8,3 εκ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Ryanair, για παραβίαση νόμων για την απασχόληση στη Γαλλία. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία είχε ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία  παραβίασε τη γαλλική νομοθεσία  κατά την πρόσληψη τοπικού προσωπικού, στη Μασσαλία, μεταξύ του 2007 και του 2010. 
Η εταιρία κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές 10,7%, σύμφωνα με την ιρλανδική νομοθεσία, και όχι  45% που είναι στη Γαλλία. Μάλιστα η δικαστική απόφαση έκρινε ότι η πράξη της Ryanair ήταν «αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι άλλων αεροπορικών εταιρειών».  
Χθες απορρίσφθηκε η έφεση της Ryanair, επικυρώθηκε η αρχική απόφαση και πλέον πρέπει να πληρώσει € 8.300.000, ποσό που αφορά πρόστιμο ύψους € 200.000 και € 8.100.000 για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
Ο Jean-Victor Borel, δικηγόρος των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δήλωσε: "Το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν είναι ένα μέσο που έχει σχεδιαστεί για να εξαπατούν κάποιοι τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης." 
"Ντόρτια" για τον Ο' Λήρι!!! 

2 σχόλια:

  1. ...δεν την καταλαβαίνω την χαιρεκακία στο τέλος του άρθρου? Δηλαδή συμφωνείτε και χαίρεστε με 45% έναντι 10,7% ασφαλιστικών εισφορών στην επιχειρηματικότητα? Ή είναι καλύτερα οι τουρίστες να είναι "μαντρωμένοι" στο all inclusive των tour operators και ο μόνος τρόπος μετάβασης στα νήσια να είναι μέσω αυτών (βλέπε TUI κ.ο.) ?

    Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μία ουσιαστική έρευνα - και αυτοκριτική μερικών - για το ποιο μοντέλο τουρισμού αφήνει περισσότερη προστιθέμενη αξία και έχει μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή και διάχυση στην τοπική οικονομία. Για κάνετε μια έρευνα να δείτε ποιες αεροπορικές, σε συντριπτικό ποσοστό, έχουν ακομη πτήσεις στα νησιά τέλος Οκτώβρη/αρχές Νοέμβρη.
    Δεν χρειάζεται πτυχίο Οικονομικών από το LSE... λιγότερος συμφεροντολογικός "δογματισμός" μόνο.

    Υ.Γ. ένας επιχειρηματίας απόφοιτος Οικονομικών του LSE... και ουχί Συριζαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή