Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μιλτος Καμπουρίδης: Αλήθειες και ψέματα!!!


Τέσσερα ακόμη ξενοδοχεία με διεθνή brands θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του τα επόμενα 3-4 χρόνια ο όμιλος Dolphin Capital Investors όπως είπε ο εκ των ιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μίλτος Καμπουρίδης στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ. 
Η Dolphin έχει επενδύσει μέχρι τώρα 300 εκατ.ευρώ ίδια κεφάλαια στις επενδύσεις της σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα, ενώ όλο το πρόγραμμά της στη χώρα μας θα απορροφήσει πάνω από 2 δις.ευρώ. 
Αναλύοντας την κατάσταση, που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό σήμερα, ο κ.Καμπουρίδης είπε ότι η εικόνα περιλαμβάνει 4 μύθους και μια αλήθεια. 
Οι 4 μύθοι: 
1. Μύθος ότι επίκεινται πολλές και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Οι επενδύσεις που έχουν αδειοδοτήσεις και είναι ώριμες να υλοποιηθούν δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα του ενός χεριού 
2. Μύθος ότι υπάρχουν προς πώληση πολλές, αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες. Όπως ανέφερε, δεν ξεπερνούν τις 20- 30 οι σοβαρές που αναζητούν αγοραστή 
3. Μύθος ότι τα προς πώληση ξενοδοχεία προσφέρονται σε χαμηλές τιμές. Ο,τι αξιόλογο πωλείται είναι πιο ακριβό σε αξία απ’ ότι αντίστοιχες μονάδες στην Ισπανία ή σε άλλες μεσογειακές χώρες. 
4. Μύθος ότι δεν υπάρχει καλό service στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Το επίπεδο υπηρεσιών, σε γενικές γραμμές, κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Και η αλήθεια: Η γραφειοκρατία ζεί και βασιλεύει.
Ο όμιλος μέχρι τώρα χρειάστηκε να λάβει 2.800 έγγραφα για τις επενδύσεις που υλοποιεί και τα περισσότερα ήθελαν πάνω από μία υπογραφή. Απλά… ελληνικά: Οπλιστείτε με υπομονή, όσοι αποφασίσετε να μπείτε στη γραφειοκρατική αρένα των τουριστικών- και όχι μόνο- επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου