Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τα "γυρνάνε" για τον Φ.Π.Α....

Όπισθεν ολοταχώς επιχειρεί η κυβέρνηση στο θέμα του Φ.Π.Α. των ξενοδοχείων, βαφτίζοντας το "ψάρι" "κρέας". Έτσι αντί να αντιγράψει ένα από τα ευρωπαϊκά μοντέλα, εφαρμογής του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία, όπου η βασική αρχή είναι ότι ο μειωμένος Φ.Π.Α., εφαρμόζεται στο πακέτο που έχει επιλέξει ο πελάτης, που αναγράφεται στο βιβλίο πόρτας, και από κει και πέρα τα οινοπνευματώδη και οι εξτρά καταναλώσεις χρεώνονται με τον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α., έχει αποδοθεί σε μια προσπάθεια περικοπής και καθυστέρησης εφαρμογής του μέτρου, το οποίο υποτίθεται πρέπει να ξεκινήσει από 1.1.2011.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποια κυρία από το υπουργείο Οικονομικών, επικοινώνησε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και την Π.Ο.Ξ., ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει το θεμα, επιστρέφοντας από την άδειά της (!) χθες και κάλεσε σε συνάντηση αύριο, στο πνέυμα που περιγράφουμε. Και όταν υπηρεσιακό στέλεχος των φορέων της είπε ότι με το πνεύμα αυτό που περιγράφετε δεν προκύπτει το κόστος των 200 εκ € που εξήγγειλε ο κ. Γερουλάνος, έλαβε την "πληρωμένη απάντηση": "με όλο το σεβασμό στον κ. Γερουλάνο, ΕΜΕΙΣ διαφωνούμε"(!!!!!!!!!!)

Και βέβαια δεν εκλήθησαν ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΔΕΕ, ενώ όπως προκύπτει έχουν γράψει και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, την άποψη του κ. Προβόπουλου, ότι κάθε μονάδα μείωσης στον ΦΠΑ του Τουρισμού, οδηγεί σε αύξηση των εσόδων κατά 3 μονάδες.

Θα το παρακαλουθούμε στενά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου