Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των Ρώσων τουριστών ...


- Σύσκεψη με την πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής των Ρώσων τουριστών στο Rosturizm
- Ανακοίνωση στις επόμενες ώρες του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού

Ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού των Ρώσων τουριστών του πτωχευμένου tour operator Labirint. 
Ο ρωσικός οργανισμός που είναι επιφορτισμένος για τον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, με την επίσημη κήρυξη της πτώχευσης, έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες και σήμερα ήδη κάποιοι θα επιστρέψουν. 
Η AEGEAN από την πλευρά της έδωσε διαβεβαιώσεις ότι όλοι οι Ρώσοι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα με πτήσεις της, θα επιστρέψουν κανονικά, είτε έχει καταβληθεί το αντίτιμο των εισιτηρίων, είτε όχι. Διαβάστε όμως σε λίγο αναλυτικές δηλώσεις της ηγεσίας της AEGEAN στο money-tourism.blogspot.com.
Σε πολιτικό επίπεδο και εν αναμονή ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού , στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρεται η βούληση και η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να στηρίξουν τους Ρώσους τουρίστες, να επισπευσθεί ο επαναπατρισμός τους και να προστατευθούν και τα συμφέροντα των Ελλήνων ξενοδόχων.  
Στην κατεύθυνση αυτή πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Μόσχα σύσκεψη στον Rosturizm, στην οποία συμμετείχε και η Ελληνίδα πρέσβης Δανάη Κουμανάκου, όπου συζητήθηκαν η επίσπευση των διαδικασιών επαναπατρισμού των Ρώσων τουριστών, οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά των ρωσικών αρχών και η παροχή όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων από την ελληνική πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου