Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεχίζεται ο ούριος άνεμος στον ευρωπαϊκό τουρισμό!!!


- Εδώ ολόκληρη η έκθεση !!!
- 4,3% η αύξηση στη Μεσόγειο το 2015 (!!!), έναντι 5,15% φέτος

Συνεχίζονται οι θετικές προοπτικές  για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, σύμφωνα με την έκθεση του EUROPEAN TRAVEL COMΜISSION "European Tourism 2014 - Trend & Prospects Q2", που αναφέρεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, αλλά και στο σύνολο του έτους. 
Περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, για τα οποία θα σας ενημερώσουμε στις επόμενες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στοιχεία για την κίνηση έχουν δώσει 22 προορισμοί, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται κάποιος ελληνικός.
Στη Μεσόγειο το 2014 προβλέπεται αύξηση των αφίξεων κατά 5,15% και για το 2015 αύξηση 4,%, υψηλότερο του μέσου όρου της Ηπείρου που εκτιμάται στο  4,1%.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η Ισλανδία κρατάει την πρωτιά με αύξηση των αφίξεων 31,4% (!!!) και ακολουθούν Λιθουανία κια Λετονία με 17,3% και 17% αντίστοιχα, η Σερβία με 14,7%, η Κροατία με 11%, κ.ο.κ..
Υπάρχει ισχυρή τάση για σύντομες διακοπές, 3ήμερα και 4ή μερα .
Όσον αφορά στη ρωσική αγορά, η ζήτηση για ταξίδια παραμένει ισχυρή, παρά την κρίση, αλλά αναμένεται να μετριαστεί προς τα τέλη του 2014, αντανακλώντας τη μείωση της εμπιστοσύνης των Ρώσων καταναλωτών στην οικονομική τους κατάσταση. Πολύ θετική είναι η εικόνα από τις  long-haul αγορές, με την Ιαπωνία να εμφανίζει πολύ σημαντική αύξηση προς Ευρώπη, ενώ και οι ΗΠΑ εμφανίζουν θετικές προοπτικές, σαν αποτέλεσμα της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης.
Γάλλοι και Ιταλοί συνεχίζουν δυναμικά να ταξιδεύουν 

Επίσης περισσότερα στοιχεία εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου