Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Βράβευση του Γιάννη Σμαραγδή


Ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής βραβεύτηκε στην Μπολώνια της Ιταλίας από τον όμιλο της UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και Ιταλίας. 
Το χρυσό μετάλλιο του ομίλου της UNESCO επέδωσε στον Γιάννη Σμαραγδή η πρόεδρος κα Νίνα Διακοβασίλη που στην προσφώνηση της τον απεκάλεσε΄΄ μέγιστο πρεσβευτή του Ελληνικού πολιτισμού με τα σπουδαία έργα του πάνω στις μεγάλες ελληνικές αξίες που μας κάνουν υπερήφανους διεθνώς ‘’και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο έργο που ετοιμάζει για τον Νίκο Καζαντζάκη. 
Η εκδήλωση έγινε στο Cizcolo Officiali της Μπολώνιας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, παρουσία των αρχών της Μπολώνιας και πλήθος κόσμου που πριν τη βράβευση είχαν παρακολουθήσει την ταινία EL GRECO που καταχειροκροτήθηκε στο τέλος καθώς και ο σκηνοθέτης που έγινε αποδέκτης θερμότατων εκδηλώσεων θαυμασμού και αγάπης από τους παρευρισκόμενους.
Αμέσως μετά ακολούθησε εικαστική έκθεση με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών εικαστικών προς τιμή του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που συνδιοργανώθηκε με το Ελληνικό προξενείο της Μπολώνιας και τον Δήμο Μαλεβυζίου. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σμαραγδής βραβεύεται επί Ιταλικού εδάφους. 
Το 2008 πάλι επί αφορμή την ταινία EL GRECO βραβεύτηκε στη Ρώμη με το διεθνές βραβείο Giussepe Sciacca ως ο καλύτερος σκηνοθέτης της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου