Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Outsourcing VIP Roundtable, στο πλαίσιο του Outsourcing Conference 2014 από τα Ethos Events της εταιρείας Εthos Media, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.
Το Outsourcing Conference 2014 αποτελεί το πρώτο συνέδριο outsourcing στην ελληνική αγορά και απευθύνεται κυρίως σε: Μέλη της Κυβέρνησης και Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, Εκπροσώπους Θεσμικών Φορέων, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Επιχειρήσεων, Διευθύνοντες Συμβούλους Επιχειρήσεων, Γενικούς Διευθυντές Επιχειρήσεων, Στελέχη Επιχειρήσεων/ Οργανισμών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων όλων των κλάδων και των οικονομικών μονάδων που συνδέονται με αυτούς ως: Πελάτες και Επιχειρηματίες που παρέχουν υπηρεσίες outsourcing ή ως Σύμβουλοι.
Στο VIP Roundtable, με θέμα το «Government Outsourcing», συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, η κα. Ελεάννα Γαλανάκη, Λέκτορας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γιάννης Κώτσης-Γιανναράκης, Γενικός Δ/ντης, ΣΕΚΕΕ, ο κ. Γιώργος Δανιόλος, Γενικός Δ/ντης COFELY & Πρόεδρος Δ.Σ HFMA, η κα. Γιώτα Παπαρίδου, Β΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΣΕΠΕ, η κα. Νένα Γρηγοριάδου, Hotel, Leisure & Entertainment Development Manager, ΙSS, η κα. Βενετία Κουσία, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ManPowerGroup, ο κ. Διονύσης Αμμολοχίτης, Founder & Managing Director, Manifest Services, ο κ. Κώστας Φλώκος, CEO, UPCOM, ο κ. Δημήτρης Σύριος, Business Development Manager, UPCOM, ο κ. Νικόλαος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, η κα. Αντιγόνη Κοτσώνη, Business Development Director, SoftOne, ο κ. Ιωάννης Ρόβης, CEO, VELLUM, ο κ. Kυριάκος Ανδρέου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, PwC, ο κ. Iωάννης Καραφύλης, Β΄Αντιπρόεδρος ΕΟΦ και ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO της Ethos Media S.A.
Στόχος της συζήτησης ήταν η δημιουργία διαλόγου ανάμεσα στη - με την ευρύτερη έννοια -δημόσια διοίκηση και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι προκλήσεις, τα προβλήματα και οι ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι η – γενικότερη – έλλειψη κουλτούρας outsourcing. Το outsourcing μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας (εξαγωγή τεχνογνωσίας outsourcing), στη μείωση του κόστους όπως για παράδειγμα η εξοικονόμηση της τάξεως του 15% με 20% στη συνολική δαπάνη του δημόσιου τομέα και στη μείωση της ανεργίας. Ωστόσο, αυτό θα επιτευχθεί ουσιαστικά μόνο αν το outsourcing εισαχθεί στην εκπαίδευση (ανώτερη και ανώτατη) και αφομοιωθεί ως έννοια και επιχειρηματική λειτουργία από τους πολίτες.
Σημαντικό πρόβλημα στη συνεργασία δημόσιας διοίκησης και ιδιωτικού τομέα αποτελούν οι προδιαγραφές των έργων και η αξιολόγησή τους. Η παρακολούθηση και εφαρμογή των KPIs είναι ένα κρίσιμο σημείο για κάθε πετυχημένη συνεργασία. Γίνεται μία καλή προσπάθεια και έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα υγιές πλαίσιο συνεργασίας, ωστόσο υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος να διανυθεί. Δεν υπάρχει νομοθεσία για το outsourcing αλλά αυτό μάλλον έρχεται ως δεύτερη προτεραιότητα μετά την έλλειψη της κουλτούρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευκαιρία και δυνατότητα εξαγωγής τεχνογνωσίας και υπηρεσιών outsourcing σε άλλες χώρες. Απαιτείται, όμως ένας προσεκτικός σχεδιασμός επικοινωνιακής πολιτικής των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε ως χώρα σε άλλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου