Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινάει πτήσεις από την Αθήνα η Ryanair τον Απρίλη

 

 - 12€ & 24€ εισιτήρια για πτήσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό από Απρίλιο & Μάιο

- Αιχμές προς Aegean για υψηλά ναύλα

- Στόχο για 16 εκ. επιβάτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας το 2015

    Τα σχέδια της Ryanair στην ελληνική αγορά αναλύει στην παρουσίαση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, κ. Ο' Μπράιαν, ο οποίος σε ερώτηση του Χρήμα & Τουρισμός, τόνισε ότι όλοι οι ελληνικοί προορισμοί έχουν μεγάλες δυνατότητες και στο πλαίσιο αυτό, ακόμη κι αν οι συνεργασίες ενίσχυσης του προγράμματος μάρκετινγκ της εταιρίας με χρήματα από τοπικούς φορείς (επιμελητήρια, κ.λπ.) διακοπούν, η εταιρία θα συνεχίσει τις πτήσεις.
    Η εταιρία δημιουργεί δύο νέες βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δύο και ένα αεροσκάφη αντίστοιχα, και ξεκινά πτήσεις τον Απρίλιο σε 12μηνη βάση και όχι εποχική.
    Από Αθήνα η εταιρία θα πετά προς 6 προορισμούς, Μιλάνο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Πάφο, Χανιά και Λονδίνο. Μάλιστα για το 2014 η εταιρία εκτιμά ότι θα φέρει στην Ελλάδα κατ' ελάχιστο 4 εκ. επιβάτες.

    "Η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι πολύ χαμηλή. 'Εχει το χαμηλότερο ράτιο στην Ευρώπη. Η κίνηση στη Λισσαβώνα είναι διπλάσια της Αθήνας. Αυτό είναι αδιανόητο. Η κατάσταση της οικονομίας είναι μια απλή δικαιολογία. Άλλωστε, και στην Ιρλανδία υπάρχει κρίση. 
    Η Θεσσαλονίκη έχει 4 εκ. επιβάτες!!!", σημειώνει ο κ. Ο' Μπράιαν και συνεχίζει: "Το μονοπώλιο στο εσωτερικό της Ελλάδας είναι κακό για τη χώρα εν γένει και την οικονομία της. Στην Αθήνα οι τιμές είναι ακριβές και οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις λιγότερες από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη.
    Σήμερα ανακοινώνουμε βάση με δύο αεροσκάφη στην Αθήνα, αρχικά από τον Απρίλιο, με έξι νέα δρομολόγια προς Μιλάνο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Πάφο, Χανιά και Λονδίνο καθώς και  ενός αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι να φέρουμε 1,2 εκ. επιβάτες ετησίως και να έχουμε 1.200 εργαζόμενους και ημερήσια να πραγματοποιούμε 10 πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
    Από Θεσσαλονίκη σκοπεύουμε να εντάξουμε 16 δρομολόγια από Απρίλιο, με στόχο τα 1,6 εκ. επιβάτες.
    Πιστεύουμε ότι θα διευρύνουμε την αγορά, βοηθώντας στο σύνολό της την ελληνική οικονομία. Αυτό το αποδείξαμε και στα Χανιά.
    Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση και το αεροδρόμιο θα μας βοηθήσουν στην όλη προσπάθειά μας.
    Το 2014 θα φέρουμε 4 εκ. επιβάτες στην Ελλάδα.
    Ακόμη και τα ταξί της Αθήνας μείωσαν τις τιμές τους, γιατί δεν προχωράει σε αντίστοιχη κίνηση και  το αεροδρόμιο της Αθήνας;
    Το 2015 θα δώσουμε μεγάλη ώθηση στην κίνηση με τα 175 νέα αεροσκάφη που έχουμε παραγγείλει και αρχίζουμε να παραλαμβάνουμε. Από 12,9 εκ. επιβάτες στην Αθήνα μπορούμε να φτάσουμε τα 16 εκ. το 2015, πάντα υπό την προϋπόθεση να μειώσει τις τιμές το αεροδρόμιο".
    Σημειώνεται ότι, από σήμερα το βράδυ, η εταιρία προσφέρει εισιτήριο για πτήσεις εσωτερικού από 12 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

    1 σχόλιο: