Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Very ...macedonia και "τουριστική προβολή"!!!


Είμαστε από αυτούς που γελάσαμε πολύ με το ...very Macedonia που εμφάνισε ως δήθεντουριστική προβολή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; 
Την ευρηματικότητα της σκέψης; 
Την υπέροχη αποτύπωση; 
Τι; 
Εμάς σε πρώτη ανάγνωση μας θύμισε ένα ανέκδοτο της δεκαετίας του 1980 με το περίφημο "very well" που υποτίθεται όττι είπε ο Άγγλος υπουργός Άμυνας στον τότε Έλληνα ομόλογό του Βερυβάκη και αυτός απάντησε..."very vakis"!!! 
Και το ωραίο είναι ότι γι' αυτό το ακατανόητο πράμα (σ.σ. συγγνώμη για τη λέξη) πλήρωσαν κιόλας!!! 
Κάποιος φίλος σχολίασε ότι αν οι Σκοπιανοί είχαν χιούμορ θα λανσάριζαν το "little Macedonia"!!! 
Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ατυχήσει στην τουριστική προβολή. Από το απόλυτο μηδέν της εποχής Ψωμιάδη, πέρασε στα σημερινά χάλια. 
Και σα να μην έφτανε το απαράδεκτο του πράγματος, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτοί που έχουν ανλάβει όλη την ιστορία, άραγε με ποιες διαδικασίες, ποιο τίμημα και ποιο τρόπο, εκτός από έλλειψη έμπνευσης, είναι και επικίνδυνα άσχετοι.
Δείτε λοιπόν την αποτύπωση του τουριστικού συνθήματος (σ.σ. θεός να το κάνει) στην PHILOXENIA για να δείτε ότι έχουν τόση σχέση με το marketing όσο η γιαγιά μου με το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. 
Προσέξτε ότι τόσο στο περίπτερο της Περιφέρειας στην PHILOXENIA, όσο και σε διαφημιστικές καταχωρήσεις, το "you" που είναι ο ΠΕΛΑΤΗΣ, το επίκεντρο της καμπάνιας είναι με καναονικά γράμματα, ενώ όλη η υπόλοιπη φράση σε bold!!!!
Δηλαδή κύριε πελάτη σε έχουμε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι!!!
Όσο για τη "διαφήμιση" φανταστείτε ελεύθερα τι υπονοεί!!!
Ε ρε τι άλλο θα δούμε ακόμη...
 

1 σχόλιο:

  1. στην συγκεκριμενη καμπανια εκτως οσων αναφερατε αν προσεξετε λιγακι θα διαπιστοσετε οτι η μακεδονια που προβαλει ειναι η χαλκιδικη και η θεσσαλονικη ολοι οι υπολοιποι προφανως δεν ανηκουμε στην μακεδονια ουτε και ο ΟΛΥΜΠΟΣ προβαλετε λες και ο χολομοντας ειναι πιο γνωστος ανα τον κοσμο και τον γραφουν ολα τα βιβλια της ιστοριας.το μονο που μενει ειναι να πουν οτι οι θεοι του ολυμπου μετακομισαν στο αγιο ορος.και για χειμερινο τουρισμο ουτε κουβεντα για το ελατοχωρι ας πουμε παροτι γινονται και διεθνεις χειμερινοι αγωνες για αυτους που εφτιξαν αυτο το εκτρωμα απλα ολοι οι αλλοι δεν υπαρχουν.απο οσα γνωριζο προισταμενος αυτου του προτζεκτ ειναι ο αντιπεριφεροιαρχης χαλκιδικης.ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή