Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Προχωρά το Gastronomy Net


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη κα. Λίτσας Φτακλάκη, η πρώτη ενδιάμεση συνάντηση προόδου του έργου «Ολοκληρωμένες δράσεις για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης της τοπικής διατροφικής παράδοσης, της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και της προώθησης της τοπικής κουζίνας της Δωδεκανήσου και της Κύπρου», με το ακρωνύμιο Gastronomy Net, με στόχο τη βέλτιστη και έγκαιρη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. 
Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, αποσκοπεί στην προβολή, και στην προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι και ο επικεφαλής εταίρος, ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Γιώργος Στεργίου, από την Ενεργειακή Α.Ε., ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοφάκης, ο κ. Τάκης Αγγουράς για λογαριασμό της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ), η κα. Μελίνα Κολιάδη και η κα. Μαρία Τσαμπικάκη από την Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (ΔΕΤΑΠ), ο κ. Γιάννης Άνθης και η κα. Αντρή Χριστοδουλίδου-Τσαρτσάλη από το Δήμο Πάφου και οι κύριοι Νάσος Χατζηγεωργίου και Νικόλαος Τσιφούτης από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Πάφου. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων όλων των εταίρων, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων. Τέλος κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους το εν λόγω σχέδιο θα είναι βιώσιμο μετά το 2014, οπότε και τερματίζει η χρηματοδότηση του. 
Η επόμενη συνάντηση προόδου του έργου θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο την Άνοιξη του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου