Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"Βελτιώνονται" επιτέλους Γερμανία και Αυστρία


- Δηλώσεις του Βίλι Φερχούφεν του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours 
- Ελπιδοφόρο μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει ο γερμανικός τουριστικός όμιλος Alltours, καταγράφοντας αύξηση των κρατήσεων προς τους ελληνικούς προορισμούς το 2013 κατά 10%. 
- Αυστρία: 35% αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα 
- Με -15% "τρέχει" η Αίγυπτος

«Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας έχει υπερβεί την κρίση των τελευταίων δύο ετών και επιστρέφει με την παλιά καλή της μορφή», επισημαίνει ο πρόεδρος του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours, Βίλι Φερχούφεν, παρουσιάζοντας τα στοιχεία των κρατήσεων από το πρώτο τετράμηνο της παρούσας τουριστικής σαιζόν. 
Σύμφωνα με τον Βίλι Φερχούφεν οι κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων προς την Ελλάδα σημείωσαν αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση των κρατήσεων για τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Σάμο, τις Κυκλάδες και τη Θάσο. «Το επιχειρηματικό κομμάτι που αφορά στην Ελλάδα κερδίζει πάλι έδαφος. Τ
ο Αιγαίο συνιστά έναν από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εκτιμάται από τους τουρίστες», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Alltours και προσθέτει ότι «παραδοσιακοί λάτρεις της Ελλάδας που τα τελευταία δύο χρόνια την απέφυγαν λόγω της κρίσης, τώρα επιστρέφουν». «Πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τα ταξιδιωτικά μας γραφεία, λένε ότι τους λείπει ο συνδυασμός φύσης, πολιτισμού, καλού σέρβις και ήλιου», επισημαίνει ο Φερχόφεν.

Όπως γράφει για την DW ο έγκριτος δημοσιογράφος Σταμάτης Ασημένιος, "Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alltours θεαματική είναι η αύξηση των κρατήσεων για τη Ρόδο, που υπερβαίνει το 25% αλλά και για την Κρήτη που κινείται στο 15%. Ο πρόεδρος του γερμανικού τουριστικού ομίλου σημειώνει επίσης ότι έχουν αυξηθεί και οι λεγόμενες «ατομικές κρατήσεις» προς τις Κυκλάδες, τη Σάμο και τη Θάσο".

Αυστρία: 35% αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα 

Και συνεχίζει ο κ. Ασημένιος: "Ελπιδοφόρα αύξηση των κρατήσεων... Αύξηση των κρατήσεων για ταξιδιωτικά πακέτα προς την Ελλάδα κατά 35% καταγράφει ο αυστριακός όμιλος τουριστικών γραφείων Verkehrsbüro Group-Ruefa. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή τoυ τουριστικού ομίλου, Μάρτιν Μπαχλέχνερ, σημειώνεται έντονο ενδιαφέρον για τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η αύξηση των κρατήσεων είναι ελπιδοφόρα, καθώς έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος των απωλειών του 2012. Σε δηλώσεις του προς την Deutsche Welle ο κ. Μπαχλέχνερ είχε χαρακτηρίσει το 2013 «χρονιά της Ελλάδας» στον τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι υπό κανονικές συνθήκες την Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 500 χιλιάδες Αυστριακοί (σύνολο πληθυσμού: 8,33 εκατομμύρια). Το «προβληματικό παιδί» για τον τουρισμό είναι φέτος η Αίγυπτος. Εξαιτίας των πολιτικών ταραχών, ο τζίρος από τις κρατήσεις προς την χώρα του Νείλου έχει μειωθεί κατά 15%.

Εντείνεται ο ανταγωνισμός - Στην κορυφή η Τουρκία 

Ο ανταγωνισμός στον τουριστικό τομέα εντείνεται, επισημαίνει ο Μάρτιν Μπαχλέχνερ, προσθέτοντας ότι «οι πελάτες είναι σήμερα πολύ πιο ενημερωμένοι από ό,τι στο παρελθόν». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου τουριστικών γραφείων Verkehrsbüro Group-Ruefa δεν πιστεύει ότι οι κρατήσεις online θα εξαφανίσουν τα κλασικά ταξιδιωτικά γραφεία. «Όποιος επιλέξει το ταξιδιωτικό του πακέτο στο διαδίκτυο δεν έχει καμία ασφάλεια εάν κάτι πάει στραβά. Αντίθετα, εμείς μπορούμε να προσφέρουμε ασφάλεια», διευκρινίζει ο κ. Μπαχλέχνερ, παραπέμποντας στο ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσεων και καθυστερήσεων. Στην κορυφή των κρατήσεων τουριστικών πακέτων είναι η Τουρκία, ακολουθούμενη από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι τουρκικοί τουριστικοί προορισμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και η αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα είναι αλματώδης. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις χαμηλές τιμές, οι οποίες επιτρέπουν και στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν διακοπές στον ήλιο και τη θάλασσα. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία έχουν μειωθεί αισθητά τα κατά κεφαλή έσοδα από τον τουρισμό, εξαιτίας και της διόγκωσης του all inclusive στα τουριστικά πακέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου