Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

HORECA: Ανεπανάληπτη επιτυχία!



- 470 εκθέτες 120.000 επισκέπτες από 36.000 επιχειρήσεις.  
- Έπεσε θριαμβευτικά η αυλαία για την 8η HORECA 2013, τη μεγαλύτερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!

Χάρη στη συντονισμένη διαφημιστική καμπάνια, αλλά και τη φήμη που έχει ήδη κατακτήσει η HORECA, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό πλημμύρισαν την έκθεση και τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της.

Συγκεκριμένα, τετρακόσιοι εβδομήντα εκθέτες της προμηθευτικής αγοράς του Τουρισμού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, παρουσίασαν σε περισσότερους από 120.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 36.000 επιχειρήσεις του κλάδου, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σε μια απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα εκθεσιακή διοργάνωση!

Ο αριθμός και η ποιότητα εκθετών και επισκεπτών, οι διαδραστικές και επιμορφωτικές παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και οι σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που κλείστηκαν στη διάρκεια της έκθεσης, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως η HORECA δεν είναι απλώς μια έκθεση- θεσμός για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία, αλλά και ένα εξαιρετικά σημαντικό εμπορικό φόρουμ, για ολόκληρο τον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.


H Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινίασε την 8η διεθνή έκθεση HORECA

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή των εγκαινίων της 8ης HORECA 2013 την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, την οποία με την παρουσία τους τίμησαν:
η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Υψηλάντης, η βουλευτής Δωδεκανήσου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδη, ο πρέσβης του Καναδά κ. Robert William Peck,
Την εκδήλωση και τους παριστάμενους χαιρέτισε πρώτος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FORUM AE, κύριο Νίκος Χουδαλάκης.
Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι κ.κ. Γεώργιος Τσακίρης, Ανδρέας Ανδρεάδης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Σοφία Χαϊταΐδου και Μίλτος Καρούμπας. Τελευταία, στο βήμα ανέβηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην άρτια διοργάνωση και τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης HORECA, καθώς και στο σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης των κλάδων της Εστίασης και του Τουρισμού.
Μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από την κυρία Κεφαλογιάννη, οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους και τους διαδρόμους της έκθεσης. 
 

1.700 ξενοδόχοι συμμετείχαν στη 2η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της 8ης HORECA 2013, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η 2η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Η συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo γέμισε ασφυκτικά με 1.700 ξενοδόχους, μέλη του ΞΕΕ από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έδωσαν “το παρών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυναμική του Τουρισμού στην οικονομία της χώρας.
Η παραπάνω διαπίστωση άλλωστε καταγράφηκε και στα συμπεράσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, ότι ο τουρισμός παρά τους κραδασμούς που υπέστη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2012.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το επίπεδο των ξενοδοχείων στη χώρα σε σχέση με την Ευρώπη είναι εξαιρετικά υψηλό. Συγκεκριμένα σχετική έρευνα του Επιμελητηρίου κατέδειξε υψηλό ποσοστό κάλυψης των κριτηρίων παροχής υπηρεσιών των ελληνικών ξενοδοχείων σε σχέση με το κοινό σύστημα κατάταξης hotel stars union, που εφαρμόζεται σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Τσακίρης ανέφερε επίσης, ότι μπορεί να επιτευχθεί μείωση του κόστους λειτουργίας με μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης από την πολιτεία, κάνοντας το προϊόν πιο ανταγωνιστικό.
Στη 2η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, μεταξύ άλλων μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΕΗΤ ΒΑΝΚ Wolfgang Kleeman του πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας για τα Ξενοδοχεία και τον Τουρισμό, η διευθύντρια του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φρανκφούρτης DR. Brigitte Scheuerle και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, Evgeny Pisarevskiy.

Εντυπωσίασε το 6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας
Για έκτη συνεχόμενη διοργάνωση, η 8η HORECA στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Chef's Club Ελλάδας, φιλοξένησε το Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας. Και τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης, ο χώρος του Chef's Club στο Hall 4 ήταν γεμάτος από επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης από όλη την Ελλάδα που παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις δράσεις των chefs.
Από την πληθώρα εκδηλώσεων ξεχώρισε το event “Οι γαστρονομικοί λεωφόροι των εθνών”, όπου chefs από πολλές χώρες αλλά και τις εδώ πρεσβείες τους (Ταϊλάνδης, Πολωνίας, Φιλιππίνων, Μεξικό, Αιγύπτου, Παλαιστίνης, Ισραήλ, Περού, Ινδονησία και Ιαπωνία) παρουσίασαν μοναδικά πιάτα της γαστρονομικής τους κουλτούρας. Επίσης, η επίδειξη Μοναστηριακής Μαγειρικής, με τον πατέρα – Επιφάνειο να παρουσιάζει συνταγές της θρησκευτικής μας παράδοσης, κέρδισε την προσοχή των επισκεπτών. Τέλος, όπως κάθε χρονιά, πληθώρα συμμετοχών είχαν οι διαγωνισμοί επαγγελματιών και σπουδαστών σε αντικείμενα, όπως το σκάλισμα φρούτων, η νεκρή ζύμη, η σοκολάτα, το πιάτο με θαλασσινά και το επιδόρπιο. 
 

Απόλυτα επιτυχημένο το “Future Hotel on the Web”

Εκατοντάδες ξενοδόχοι και αμέτρητοι επαγγελματίες του Τουρισμού, επισκέφθηκαν στο hall 3 της έκθεσης HORECA το “Future Hotel on the Web” και παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, τις εισηγήσεις γνωστών επαγγελματιών, με εμπειρία στο διαδικτυακό marketing.
Έντονο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση “Εξειδικευμένες Πρακτικές Προώθησης Ξενοδοχείων στο Διαδίκτυο” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό IFITT και συμμετείχαν ως ομιλητές η Χαρά Γεωργιάδου, Country Manager της Trivago GmbH, ο Άκης Λαοπόδης, founder & CEO της LAYERISE, η Σοφία Παναγιωτάκη δ/ντρια της Media Co και ο Vittorio Deotto, Territory Manager της Trip Advisor. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος ξενοδόχων, αλλά και αρκετά στελέχη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.
Πέρα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια του “Future Hotel on the Web” πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ειδικών στο διαδικτυακό marketing όπως «Σύγχρονα και δυναμικά websites που αυξάνουν τις κρατήσεις του ξενοδοχείου σας», «Η επιρροή των social media στις online κρατήσεις», «Mobile Applications: Πώς να αυξήσετε την κερδοφορία σας και την ικανοποίηση των πελατών σας», «Συστήµατα οnline κρατήσεων-Ιδανικά χαρακτηριστικά & τεχνολογίες τελευταίας γενιάς», «Τουριστικοί προορισμοί: Διαδικτυακή φήμη και πώς την διαχειριζόμαστε», «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το email marketing».
Τέλος, ενδιαφέρον, είχε και η έκθεση φωτογραφίας των γνωστών φωτογράφων Γιώργου Λιζάρδου και Βαγγέλη Πατεράκη, με θέμα «Ο ρόλος της εικόνας στη διαδικτυακή παρουσία του ξενοδοχείου», που περιελάμβανε εικόνες ξενοδοχείων μέσα από τον φακό των γνωστών φωτογράφων.

1ο HORECA Bartending show

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσαν όλοι οι διαγωνισμοί και τα πρωταθλήματα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος κατά τη διάρκεια της 8ης HORECA. Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας μοναδικές δημιουργίες ενώ το κοινό που κατέκλυσε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συμμετείχε και αυτό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στις παρουσιάσεις, μετατρέποντας το Βartending σε ένα πραγματικό... show!
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο τρίτος διαγωνισμός Non Alcoholic Cocktail 2013 με νικητή τον Παναγιώτη Πάλλη με το cocktail «Sichuan», ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΙΒΑ στην Τσεχία (Πράγα 16-22 Αυγούστου). Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σπυρέας και τρίτος ο Δημήτρης Μπουρλέκας.
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου τον 1ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail κατέκτησε η Κωνσταντίνα Νικολίτση με το «Ermis Station» ενώ την ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Ουζουνίδης και στην τρίτη ο Γιώργος Δενδράκης.
Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των διαγωνισμών Classic Cocktail και Flair. Στο Classic Cocktail, νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Γκοβάτσος με το cocktail «Skyfall», δεύτερος ο Ζάχος Κυρίτσης και τρίτος ο Παναγιώτης Σπυρέας. Στην κατηγορία Flairtending, την πρώτη θέση πήρε ο Κωνσταντίνος Φραντζής με το cocktail «Show με Flair», τη δεύτερη ο Διονύσης Καλογερίας και τρίτος αναδείχθηκε ο Στέλιος Παπαδόπουλος.
Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε ένα μοναδικό show από τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο Flairtending Tomasz Malek, το οποίο «έκλεισε» με εντυπωσιακό τρόπο το 1ο HORECA BARTENDING SHOW.
Πέρα από τους διαγωνισμούς και τα πρωταθλήματα, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια mixology από τον Laurent Greco και σεμινάριο Vintage Cocktails από τον Fernando Castellon. Επίσης ο Γιώργος Καπώνης παρουσίασε σεμινάριο με θέμα «Cocktails in a Restaurant» και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Flair, Tomasz Malek το σεμινάριο «How to prepare for a flair competition».

2o HORECA BEER FESTIVAL

Στην 8η HORECA πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και το 2ο HORECA BEER FESTIVAL, που περιελάμβανε διαγωνισμούς, ενημερωτικές ημερίδες και live επιδείξεις μαγειρικής για μπιραρίες.
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμού σερβιρίσματος μπίρας Draft με νικητή τον Διονύση Καλογερία, δεύτερο τον Κωνσταντίνο Δρίτσα και τρίτο τον Ιωάννη Σιδηρόπουλο. Επίσης διοργανώθηκε διαγωνισμός beer bottle speed opening, στον οποίο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δρίτσας, τη δεύτερη ο Απόστολος Λαδόπουλος και την τρίτη θέση ο Διονύσης Καλογερίας.
Από τους δύο διαγωνισμούς, συνολικός- overall νικητής αναδείχθηκε ο Διονύσης Καλογερίας, ο οποίος κέρδισε τη συμμετοχή του στο British Beer Fest στο Λονδίνο (13-17 Αυγούστου).
Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του 2ου HORECA Beer Festival ξεχώρισε και η παρουσίαση συνταγών cocktails με μπίρα από τον Νικόλα Ραδίση, μέλος της ΕΜΕ, και με την βοήθεια των Γιάννη Σιδηρόπουλου και Γιάννη Βλάχου από τον ΟΤΕΚ Αναβύσσου. Απλές αλλά και πιο σύνθετες παρασκευές ενθουσίασαν το κοινό που είχε την ευκαιρία να τις δοκιμάσει.
Παράλληλλα, οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον γνωστό chef Γιώργο Στανίτσα να δημιουργεί συνταγές με μπίρα και συνταγές, ιδανικές για μπίρα, αλλά και τον chef Χρήστο Τζαβαράκο που πρότεινε έξυπνες λύσεις για tapas, εύκολα στην παρασκευή.
Επίσης, φιλοξενήθηκε ένα πάνελ με γνωστούς αρχιτέκτονες και designers χώρων εστίασης (Μηνάς Κοσμίδης, Κώστας Γκάγκος και Δημήτρης Χατζηχρήστος) για τη μπιραρία και το ψητοπωλείο του αύριο, καθώς και μια ενημερωτική παρουσίαση για τη μουσική και την ισχύουσα νομοθεσία από το δικηγόρο κ. Δημήτρη Κορωνάκη.

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ

Εντυπωσίασαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ 2013 που φιλοξένησε για τρίτη φορά η έκθεση HORECA! Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Hall 1 που εναρμονίστηκε πλήρως με τα διεθνή πρότυπα και τους κανονισμούς του SCAE, δεκάδες επαγγελματίες του καφέ από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν για να δώσουν το “παρών” στις εθνικές διοργανώσεις ανάδειξης εκείνων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα coffee events σε Νίκαια και Μελβούρνη για το 2013.
Από τις... αναμετρήσεις των τεσσάρων ημερών της έκθεσης, αναδείχτηκαν νέα ταλέντα που είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους πρωταθλητές των προηγουμένων ετών και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις στην αγορά της Καφεστίασης.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα αποτελέσματα, την πρώτη θέση στο National Cup Tasters Championship κατέλαβε ο Ζαφείρης Μαύρος, τη δεύτερη ο Λάμπρος Ηριώτης και την τρίτη ο Άρης Ματσούκας. Αντίστοιχα, την πρώτη τριάδα του National Coffee in Good Spirits Championship αποτέλεσαν οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Νικόλαος Μπουρμπάκης και Διονύσιος Μούστης. Στο ανερχόμενο μάλιστα National Brewers Cup Championship, ο Αλέξανδρος Φούκης αναδείχτηκε πρώτος, με τον Στέφανο Δωματιώτης και τον Σταύρο Λαμπρινίδη να κατακτούν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Παράλληλα με το διαγωνιστικό κομμάτι, δε, πραγματοποιήθηκε με πανηγυρικό τρόπο και η πολυαναμενόμενη απονομή του Best Coffee Nation στο SCAE Hellas από τον Ούγγρο κριτή Tibor Hajcsunk.

Επιτυχημένο το 1ο HORECA WINE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην 8η HORECA, το 1ο “HORECA Wine”, με τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων από το χώρο του κρασιού. Στη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν γευσιγνωσίες, αλλά και σεμινάρια ειδικού χαρακτήρα, δίνοντας σε όσους το παρακολούθησαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στον κόσμο των επώνυμων εγχώριων οίνων και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί.
Συντονιστής και κύριος ομιλητής ήταν ο οινολόγος Γιώργος Φλούδας ο οποίος συνεπικουρήθηκε από γνωστούς οινολόγους και sommeliers, όπως οι κ.κ. Χρύσα Γιατρά και Πάρις Κυπαρισσίου, οι οποίοι μίλησαν για την αναγκαιότητα του επαγγέλματος του sommelier.
Στα πλαίσια του 1oυ HORECA Wine, ο sommelier Γιάννης Μακρής πραγματοποίησε γευσιγνωσίες των ακριβότερων Ελληνικών οίνων, ο οινοχόος Βαγγέλης Ψοφίδης, παρουσίασε τη σωστή κατάρτιση wine list και ο sommelier Νίκος Γιαννόπουλος μίλησε για τις σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες και την κατάρτιση wine list σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ιδιοκτήτες εστιατορίων, F&B managers ξενοδοχείων και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

 Το Ξ.Ε.Ε σέρβιρε «Ελληνικό Πρωινό» στη HORECA
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας παρουσίασε το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης του για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού» στις ξενοδοχειακές μονάδες.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της HALL 4, ο κ. Γιώργος Πίττας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και υπεύθυνος για το συγκεκριμένο project συντόνισε τα πάνελ οχτώ διαφορετικών περιοχών της χώρας, όπου τοπικοί παράγοντες έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τις γεύσεις και την πολιτισμική ταυτότητά της περιοχής τους, φέρνοντας έτσι πιο κοντά τους ξενοδόχους με τους τοπικούς παραγωγούς.
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην έκθεση HORECA τα πρωινά οχτώ περιοχών που έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο Ποιότητας με το ΞΕΕ. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις προτάσεις ελληνικού πρωινού της Λέσβου, της Κω, της Μεσσηνίας, της Ρόδου, της Νάξου, της Μαγνησίας, της Σαντορίνης και της Χαλκιδικής.

Εκδήλωση ΣΕΤΕ “Γαστροτουρισμός, τροφή για Ανάπτυξη”
Η ελληνική γαστρονομία είναι σε θέση να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, προσελκύοντας 500.000 επιπλέον τουρίστες, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 1 δισ. Ευρώ και δημιουργώντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας, τόσο μέσω συνεργασιών του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου όσο και μέσω της αξιοποίησης των εξαγώγιμων επώνυμων προϊόντων. Με αυτό ως βασικό συμπέρασμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, στο πλαίσιο της 8ης έκθεσης HORECA, η εκδήλωση του ΣΕΤΕ «Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη» με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της καμπάνιας ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του έργου «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού».
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, που συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, κ. Νίκος Ανδρίτσος, αναλύθηκαν καλές πρακτικές συνεργασίας του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου από τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Αντιπρόεδρο της Aldemar Hotels & SPA, τον κ. Θωμά Δούζη, Ιδρυτή της ΕΡΓΟΝ, τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο, Γενικό Διευθυντή ΣΕΤΕ, τον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, Σεφ/Ιδιοκτήτη του εστιατορίου Νυχτέρι στη Σαντορίνη, τον κ. Χρήστο Σοκόλη, Ιδρυτή του γραφείου marketing Food Concepts και τον κ. Γιάννη Κολοβό, Γενικό Διευθυντή Ederned.   
«Πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα επώνυμα προϊόντα ώστε να ενισχύσουν τον τουρισμό;» ήταν το θέμα της δεύτερης συνεδρίας της εκδήλωσης που συντόνισε η Διευθύντρια του περιοδικού Οινοχόος της Καθημερινής, κα. Μερόπη Παπαδοπούλου και συμμετείχαν η κα. Γεωργία Καρούκη, Group Βrand Μanager Metaxa, WS. Karoulias, η κα Παναγιώτα Βλάχου, Συνιδιοκτήτρια της Φερέοικος και Υπεύθυνη Ανάπτυξης του Δικτύου των Παραγωγών, η κα. Σαλώμη Σταυρίδου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ ΚΑΥΑΚ, ο κ. Ζαφείρης Τρικαλινός, Πρόεδρος Τρικαλινός ΕΕ, ο κ. Πάνος Μανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Odysea Ltd., ο κ. Λευτέρης Πλατανισιώτης, Γενικός Διευθυντής Γαία Τρόφιμα ΑΒΕΕ και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, κ. Άγγελος Ρούβαλης. 

1η Προσυνεδριακή Συνάντηση για το 37ο WACS Congress

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο LOBBY 2 στο πλαίσιο της 8ης HORECA πραγματοποιήθηκε η 1η Προσυνεδριακή συνάντηση με θέμα τo πρόγραμμα του 37ου Συνεδρίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, WACS το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα το Μάιο του 2016. Σε μια κοινή προσπάθεια για τη διάδοση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ηχηρό «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της WACS κ. Gissur Gudmundsson, ο Πρόεδρος Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών κ. Γεώργιος Μπρούλιας, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ως υποστηρικτής του εγχειρήματος κατά τη διάρκεια διεκδίκησης του Συνεδρίου και φυσικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μιλτιάδης Καρούμπας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Athens Convention Bureau από την Υπεύθυνη Πωλήσεων και Επικοινωνίας του γραφείου κα Αλεξία Παναγιωτοπούλου και ολοκληρώθηκε με την αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος Συνεργασίας προς επιχειρήσεις και επαγγελματικές σχολές μαγειρικής από την Εταίρο και Διευθύντρια Επικοινωνίας της ARTION Conferences & Events κα Δέσποινα Αμαραντίδου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, επαγγελματίες, εκπρόσωποι εταιρειών και εκπαιδευτικά ιδρύματα του κλάδου, οι φορείς και επιχειρήσεις που στήριξαν την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην υποβολή του απαραίτητου συνεδριακού φακέλου και αποτέλεσαν σημαντικούς αρωγούς για την επιτυχή του διεκδίκηση.

Forum Επιμελητηρίων: Συνέργειες με στόχο την Ανάπτυξη

Με πρωτοβουλία του περιοδικού «Τουριστική Αγορά» και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διοργανώθηκε το forum επιμελητηρίων τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο LOBBY 2 του Εκθεσιακού κέντρου. H εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FORUM AE και διοργανωτής της έκθεσης HORECA, ο κ. Αναστάσιος Λιάσκος Γεν. Γραμματέας Τουρισμού καθώς και ο κ. Γεώργιος Τσακίρης πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Στόχος του εν λόγω forum, η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, η προσέλκυση επισκεπτών προς την Ελλάδα, η σύναψη συνεργειών και η κατάθεση προτάσεων προς τη μεγάλη αναδυόμενη αγορά της Κίνας, της οποίας άλλωστε το Επιμελητήριο είναι και ο επίσημος καλεσμένος ενώ απευθυνόταν σε στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι χώρες των οποίων τα επιμελητήρια προσκλήθηκαν και συμμετείχαν, αποτελούν χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επισκεπτών/ τουριστών στην Ελλάδα. Στο πάνελ συμμετείχαν και αρκετοί πρόεδροι επιμελητηρίων όπως ο κ. Γιάννης Τσαμίχας από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, ο κ. Παναγιώτης Κουτσίκος από το Ελληνο-Τουρκικό, ο κ. Κώστας Γιαννίδης από το Ελληνο-Κινεζικό, ο κ. Κίμων Πάτκας από το Ελληνο-Βραζιλιάνικο και ο κ. Κώστας Κατσίγιαννης από το Ελληνο-Καναδικό. Συντονίστρια στην εκδήλωση ήταν η Μαργαρίτα Μανούσου, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού «Τουριστική Αγορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου