Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Γ. Δρακόπουλος: Μόνιμος Γ.Γ. Τουρισμού...


Επιστρέφοντας χθες από τη Θεσσαλονίκη, άκουσα δελτίο ειδήσεων σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό, όπου ως 4η είδηση έπαιζε το εξής: "...Ο Γιώργος Δρακόπουλος σε ομιλία του σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε μόνιμο επί θητεία γενικό γραμματέα Τουρισμού, καθώς από το 1992, έχουν περάσει, κ.λπ., κ.λπ.". 
Ομολογώ ότι έμεινα με ανοιχτό το στόμα,για την αξιολόγηση του δημοσιογράφου και όχι μόνο. 
Εξηγούμαι: Η θέση αυτή -για μόνιμο γραμματέα Τουρισμού- έχει εκφρασθεί από πλείστους όσους προέδρους φορέων στον Τουρισμό, πολύ περισσότερες φορές από τον αριθμό των γ.γ. που έχουν περάσει από το 1992. 
Το έχουν πει και ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, και ο προηγούμενος Νίκος Αγγελόπουλος και ο προκάτοχός του Σταύρος Ανδρεάδης, και άλλοι πολλοί. Δεν συνεχίζω την παράθεση ονομάτων, για να μην ξεχάσω κανέναν και έχω πρόβλημα. 
Όμως πέραν αυτού, στο συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησα, μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρέντζο Λόριο, πρόεδρος του ιταλικού ΣΕΤΕ ( Federturismo Confindustria ) και υπεύθυνος της ACCOR για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος. Ο μεν Ιταλός επίσημος είπε εξαιρετικά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, ο δε Τάσος Λιάσκος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού και νυν γενικός γραμματέας, προφανώς έχει συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία.
Γι' αυτούς ο "δημοσιογράφος" που "έδωσε την είδηση" δεν έγραψε τίποτα !!!, ούτε καν ποιο ήταν το συνέδριο, ποιο ήταν το θέμα του, κ.λπ..
Μυστήριο αυτή η δημοσιογραφική αξιολόγηση, εκτός αν..., δεν το παρακολούθησε ο "δημοσιογράφος" και έδωσε άλλος την "είδηση".

Και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον που μας είπαν απόλυτα αξιόπιστες πηγές από την Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος τουριστικού φορέα, εξηγούσε σε τρεις πολύ σοβαρούς και αξιόπιστους ξενοδόχους - στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη- πόσο "άστοχα" χειρίζεται ο πρόεδρος του φορέα συγκεκριμένη υπόθεση και πόσο ο ίδιος - ο υπάλληλος- τον "κρατάει" για να μην υπάρξει πρόβλημα και πόσο "κατάλληλες κατευθύνσεις του δίνει".
Ήμαρτον...
Και όπως μας είπε ο ένας από τους αυτήκοους μάρτυρες, βγαίνοντας έξω από την PHILOXENIA, κοίταξε στο πάρκινγκ να δει πόσα...καλάμια ήταν παρκαρισμένα.

Ήμαρτον (δισ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου