Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η άλλη "διάσταση" του κοινωνικού τουρισμού


Η πρώτη υπογραφή που έβαλε η Όλγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού, ήταν το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Πέραν της αυτονόητης σημασίας για τις διακοπές των εργαζόμενων και τα οφέλη των ξενοδόχων, υπάρχει και μια τρίτη, πολύ σημαντική παράμετρος, την οποία μας επεσήμανε ο κ. Γιάννης Βραχάτης, άνθρωπος του Τουρισμού, που είναι πράγματι καίριας σημασίας. 
Μας γράφει ο κ. Βραχάτης: " Η πρωτοβουλία της κας Υπουργού Τουρισμού για το θέμα έχει μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη παράμετρο, για την περίοδο της κρίσης, που αφορά στην απασχόληση στον κλάδο. Ηδη γνωρίζουμε ότι πολλοί απασχολούμενοι λόγω της κρίσης θα δουλέψουν λιγότερες μέρες από το 2011 και αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι θα συμπληρώσουν τα 100 απαιτούμενα «ένσημα» για να εγγραφούν στον ΟΕΑΔ, για να ανταπεξέλθουν και να βγάλουν τον χειμώνα του 2013. Τώρα με την επανενεργοποίηση του προγράμματος μια σημαντική πτυχή του προβλήματος θα λυθεί και θα καλυφθεί αρκεί να γίνει σωστή εφαρμογή και έλεγχος και στα κριτήρια να μπεί η ενεργός δηλαδή η αποδεδειγμένη ασφαλισμένη απασχόληση".
Και συνεχίζει: " Έτσι και το κράτος θα επιλύσει εν μέρει το πρόβλημα που έρχεται και θα γλυτώσει τους πρόσθετους πόρους (αποτροπή βέβαιης δαπάνης) για να καλύψει με ενισχύσεις τους παρατεταμένα άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Τελικά λίγες smart και έξυπνες κινήσεις είναι αρκετές για να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα, να ενισχυθεί η εσωτερική κίνηση και να αποτραπεί η έκρηξη της ακάλυπτης ανεργίας στο κλάδο με όσες κοινωνικές συνέπειες επιφέρει.

Δεν έχουν άδικο όσοι μιλούν για το γυναικείο μυαλό και την αποτελεσματικότητά του, και να φανταστείτε ότι αποτελεί την πρώτη εκ των πραγμάτων, δηλαδή de facto, ανατροπή των μνημονιακών ρυθμίσεων χωρίς «επαναδιαπραγμάτευση»!

Μακάρι να ισχύσει αυτή η λογική και σε άλλες αποφάσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός.
Αξίζει να σημειωθεί αυτή η παράμετρος ότι, «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»".

Πολύ σωστή επισήμανση από τον φίλτατο Ιωάννη.

Προσυπογράφουμε απολύτως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου