Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ανησυχία για το Φ.Π.Α. στα νησιά...


Ενώ φαίνεται ότι η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση βρίσκεται σε καλό δρόμο, επανέρχονται τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που απολαμβάνουν καθεστώς μειωμένου Φ.Π.Α.. 
Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ακόμη χτύπημα στον Τουρισμό, στην ανάπτυξη των νησιών και θα είχε ευκολονόητες συνέπειες στην ανατγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Κάποιες πληροφορίες, που προφανώς δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν κάνουν λόγο αφενός στον κλάδο της εστίασης, μείωση από 23% σε 9% ή 13% και αφετέρου για αύξηση των ισχύοντων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος. Ακόμη εξετάζεται ακόμη η μετάταξη στον συντελεστή 23% (από 13%) των υπηρεσιών μεταφορών, της κατανάλωσης ρεύματος και νερού και των εισιτηρίων θεαμάτων.

Οι τελικές επιλογές θα ενσωματωθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο 15ήμερο Αυγούστου.

Γι' αυτό οι φύλακες θα πρέπει να έχουν γνώση για να μην ...τρέχουμε μετά...

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ??
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.ΠΑΝΤΑ Ο ΦΠΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΑ.ΑΝΕΚΑΘΕΝ,ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ.
    ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή