Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Άνοιξε το Μποντρούμ, λειτουργεί η Αττάλεια...

- Μαζικό άνοιγμα visa centers
Την Παρασκευή ξεκίνησε την λειτουργία του το visa center στο Μποντρούμ της Τουρκίας, ενώ εδώ και ένα μήνα λειτουργεί στην Αττάλεια. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει το τρίτο στη Μούγλα, ενώ έχει δρομολογηθεί η λειτουργία σε πρώτη φάση 10 visa centers στην Τουρκία, η οποία εμφανίζει σημαντική αύξηση του εξερχόμενου προς Ελλάδα Τουρισμού (σας έχουμε ενημερώσει εκτενώς για τα μεγέθη αυτά, εδώ ). Το άνοιγμα νέων visa centers, γίνεται πάλι από την εταιρία VFS GLOBAL, δεδομένου ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από τον υπουργό Σταύρο Δήμα για να αξιολογήσει τις πιθανές συνεργασίες, κατέληξε ομόφωνα στην συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας με την εταιρία αυτή,η οποία διαθέτει παρουσία σε 63 χώρες, συνεργάζεται με 37 κυβερνήσεις και χειρίζεται τα ελληνικά visa centers στην Ρωσία, το Καζακστάν, την Ινδία και την Κίνα. 
Πέραν αυτών, άμεσα και πάντως μέσα στο Καλοκαίρι ανοίγουν visa centers σε
- Κουβεϊτ
- Κίνα ( ένα ή δύο ακόμη)
- Λίβανος
- Αλγερία 
- Τουρκία
- Νότιος Αφρική
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Αίγυπτος
- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Ιορδανία
- Ινδία ( 13 σημεία )
- Ουκρανία
Η επέκταση των Visa centers στην Τουρκία γίνεται πάλι σε συνεργασία με την ινδική εταιρία VFS GLOBAL  και η πρωτοβουλία του Γιώργου Νικητιάδη έγινε κατόπιν εντόνων πιέσεων από τους τουριστικούς φορείς Θράκης, Δωδεκανήσων και Κρήτης, που έχουν σημαντικό κομμάτι  Τούρκων τουριστών. Σημεώνεται ότι ήδη η αεροπρική εταιρία BLUEBIRD πήρε άδεια για την σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με το Ηράκλειο, ενώ εκκρεμμεί και έγκριση για το Κωνσταντινούπολη - Ρόδος. Στους αμέσως επόμενους μήνες στην Τουρκία θα ανοίξουν visa cevters σε Κων/πολη, Αϊβαλί, Ισμιρ, Κουσάντασι, Τσεσμέ, Εντρινε και Μπούρσα.

Σημειώνεται ότι η VFS έχει υποδομή για την έκδοση θεωρήσεων visa με την διαδικασία λήψης και αποστολής βιομτερικών χαρακτηριστικών, κάτι που θα έχει μεγάλη ζήτηση λίαν συντόμως.

Μακάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου