Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κανένα πρόβλημα με τη βίζα στη Ρωσία


- Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαπίστευσης των ρωσικών τουριστικών γραφείων στο γενικό προξενείο της Ρωσίας
- 2 εκ. ευρώ σε προβολή στη Ρωσία θα "φέρουν" 80 εκ. έσοδα στηνΕλλάδα


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα για τις εκδόσεις θεωρήσεων visa, ενόψη της νέας τουριστικής περιόδου. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, από τις υπηρεσίες του γενικού προξενείου, η διαπίστευση των τουριστικών γραφείων της Ρωσίας, και την 1η Απριλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα και η σχετική λίστα. Η συνολική κατάσταση των θεωρήσεων visa αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τόσο του πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Μιχαήλ Σπινέλλη,όσο και του γενικού προξένου κ. Ιωάννη Πλώτα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το visa center στο Κρασνογιάρσκ, ενώ προς ολοκλήρωση βαίνουν και οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού, που θα ολοκληρωθούν εντός των προσθεσμιών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 10 κέντρα έκδοσης θεωρήσεων visa στις πόλεις Μόσχα, Κρασνογιαρσκ, Πετρούπολη, Νοβοσιμπίρσκ, Εκατερινεμπουργκ, Ροστόφ, Κρασνοντάρ, Καζάν, Σαμάρα και Νίζνι Νόβγκοροντ.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του σε Ρώσους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος, τόνισε την σημαντική συμβολή του Τουρισμού στην ανάπτυξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι το 2011 με την σημαντική μείωση του ΑΕΠ, ο Τουρισμός συνεισέφερε 1,5% στο ΑΕΠ της χώρας. Μάλιστα σημείωσε τη βούλησή του για διάθεση κονδυλίου 2 εκ. ευρώ για δημόσιες σχέσεις στη ρωσική αγορά, ποσό που αναμένεται να "φέρει" έσοδα 80 εκ. ευρώ στη χώρα, με μόλις 80.000 περισσότερες αφίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου