Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τουρισμός και Γαστρονομία στο προσκήνιο, στο IMIC 2012


Ανοίγει τις πόρτες του αύριο, 15 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, το 8ο Συνέδριο της σειράς IMIC, με θέμα «Τουρισμός και Γαστρονομία στο Προσκήνιο».
Το συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου, τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Eλληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΞΕΕ)...


Ο σύγχρονος τουρίστας απαιτεί ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια του και όχι απλά το παραδοσιακό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα».
Ο παγκόσμιος τουρισμός είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι άνθρωποι προγραμματίζουν σήμερα τις διακοπές τους. Ο σύγχρονος τουρίστας απαιτεί ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια του και όχι απλά το παραδοσιακό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα».
Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Ωστόσο, παρά την ανοδική ζήτηση στον τομέα αυτό καταγράφεται πολύ λίγη συστηματική έρευνα και μελέτη για το θέμα.
Το 8ο ετήσιο συνέδριο της καθιερωμένης σειράς IMIC έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό και θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον.
Ομιλητές και συμμετέχοντες στο φετινό IMIC θα διερευνήσουν τρόπους και πρακτικές για τον σχεδιασμό και την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα αναδείξουν την ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου και τα προϊόντα του προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους και «ποιοτικότερους» τουρίστες.
Αναφορικά με τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, αυτές είναι: Η γαστρονομική ταυτότητα ενός προορισμού, Αυθεντικότητα και καινοτομία, Τοπική κουζίνα και παραδοσιακά φαγητά, Η κληρονομιά των τροφίμων και των φαγητών, Επώνυμα τοπικά τρόφιμα και ποτά, Εκδηλώσεις και φεστιβάλ, Μέσα μαζικής ενημέρωσης και στρατηγικές δημοσίων σχέσεων, Η γαστρονομία στο διαδίκτυο, Κοινωνική δικτύωση και διαδικτυακό μάρκετινγκ, Διάσημοι σεφ και μέσα μαζικής ενημέρωσης, Φαγητό και πολιτιστικός τουρισμός, Γαστρονομικός τουρισμός, Οινικός τουρισμός, Μαθήματα μαγειρικής, Γαστρονομικές εκδρομές και διακοπές υψηλής γαστρονομίας, Η Μεσογειακή Διατροφή ως εργαλείο προώθησης προορισμού, Το ελληνικό πρωινό, Η απόδοση των ξενοδοχειακών εστιατορίων, Τρόφιμα και ποτά στα συνέδρια και τα ταξίδια κινήτρων, Γεύματα .... στον αέρα, Γεύματα.... εν πλω, Βιώσιμα τρόφιμα στον τουρισμό και στη βιομηχανία της φιλοξενίας, Ποιότητα και ασφάλεια στην εστίαση, Υγιεινό catering και Συνέργειες για την επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου