Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

1,5 εκ. στα αζήτητα λόγω ασθενείας...

Δεν φτάνει που κλείνει, έχουν μείνει και απλήρωτοι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, λόγω ασθένειας υπαλλήλου. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας υπογραμμίζει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα ξενοδοχεία της χερσαίας και νησιώτικης Μαγνησίας, τόσο λόγω των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης που πλήττει τη χώρα αλλά ακόμη περισσότερο λόγω της μη αποπληρωμής του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΕΕ 2011 τόσο σε διανυκτερεύσεις όσο και ημιδιατροφή. Το ύψος της αποπληρωμής ανέρχεται στο ποσό του € 1.500.000, ποσό που αντιστοιχεί σε 220 ξενοδοχεία της Μαγνησίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, τα χρήματα για την αποπληρωμή του προγράμματος είχαν φτάσει το Δεκέμβριο του 2011 στο ταμείο του τμήματος ΟΕΕ Βόλου, ωστόσο λόγω άδειας ασθενείας της υπαλλήλου και μη υπάρχοντος άλλου προσωπικού στο γραφείο επεστράφησαν στα Κεντρικά. Αποτέλεσμα η μη αποπληρωμή του προγράμματος έως και σήμερα. Η οποιαδήποτε ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης του ΟΕΕ να διαχειριστεί το έργο δεν μπορεί να φέρνει σε δύσκολη θέση τους ξενοδόχους.
Το 80% των ξενοδοχείων της Μαγνησίας αποτελείται από μικρά ξενοδοχεία τα οποία τα τελευταία χρόνια δουλεύουνε με προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ο τζίρος τους αγγίζει το 80%, οπότε είναι αντιληπτό σε όλους, πόσο σημαντική είναι η διατήρηση αυτών των προγραμμάτων.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, είναι ένα εργαλείο με αποδεδειγμένη ωφέλεια, τόσο για τους δικαιούχους (από ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις), όσο και για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μαγνησίας, που κατά τεκμήριο συμμετέχουν σε αυτό.
Άλλες ανταγωνίστριες χώρες έχουν επεκτείνει τα αντίστοιχα προγράμματα, επιδοτώντας τουρισμό τρίτης ηλικίας από την Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας έτσι την ανεργία και την εποχικότητα, προσφέροντας συνάμα κοινωνικό έργο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητάει να συνεχίσει να πραγματοποιείται στο ακέραιο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας συμπληρώνει θέτοντας ως προτεραιότητα ότι το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλα προγράμματα που θα στηρίζουν αφενός μεν ευπαθείς ομάδες αφετέρου δε τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου