Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Νέο πλήγμα στον Τουρισμό

Μετά τους ιδιοκτήτες ταξί, νέο πλήγμα στον τουρισμό κατάφεραν σήμερα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, στο πλαίσιο της 24ωρη προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις εισόδους τεσσάρων κεντρικών ξενοδοχείων, τρία στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα και ένα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς, δεν παρεμπόδισαν την είσοδο και έξοδο των τουριστών από αυτά, οι οποίοι παρέμειναν, για μία ακόμη φορά, μάρτυρες εικόνων απείρου κάλλους...

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό γίνονται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για την παροχή του επιδόματος ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ,«Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, απηύθυνε στους εργαζόμενους στον Τουρισμό έκκληση για διάλογο, ενώ σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις, έκανε λόγο για «λυπηρά φαινόμενα στον τουρισμό» και διευκρίνησε ότι τα μπλόκα στα ξενοδοχεία προέρχονται αποκλειστικά από το ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, στην «Πρώτη Γραμμή», υπογράμμισε ότι, το θέμα των ΒΑΕ για τον κλάδο είναι πολύ σοβαρό και τα μπλόκα στα ξενοδοχεία είναι η εύκολη λύση.
«Δεν είμαι με τη μεριά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων σε αυτή τους την κινητοποίηση. Είναι η εύκολη λύση. Να αντιμετωπίσουμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα του τουρισμού, είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό και ο πλούτος μας», είπε ο κ. Καββαθάς.

Η απεργία της 23ης Αυγούστου θεωρείται προειδοποιητική, ενώ η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων έχει αποφασίσει και δεύτερη εικοσιτετράωρη απεργία, με «ανοικτή» ημερομηνία, ανάλογα με τις αποφάσεις του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης για το ποια επαγγέλματα θα χαρακτηριστούν ΒΑΕ και ποια θα αποχαρακτηριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου