Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 6,5% στο τουριστικό πακέτο προτείνει ο Σ.Ε.Τ.Ε.


Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 6,5% σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς του τουριστικού πακέτου, στο πλαίσιο της διατήρησης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στην επιβολή ΦΠΑ 23%...

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, ο ενιαίος συντελεστής 6,5% θα εφαρμόζεται επί της συνολικής αξίας των υπηρεσιών που περιλαμβάνει το κάθε πακέτο, το οποίο μπορεί να έχει μια από τις ακόλουθες πέντε μορφές: «διανυκτέρευση», «διανυκτέρευση με πρωινό», «διανυκτέρευση με ημιδιατροφή», «διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή» και «διανυκτέρευση με all inclusive».

«Η επιλογή αυτή, αφενός μεν απλουστεύει τις διαδικασίες, αφετέρου δε μειώνει κατά 0,5% έως 1,5% τον σημερινό μεσοσταθμικό συντελεστή ΦΠΑ του ξενοδοχειακού προϊόντος, καθιστώντας ανταγωνιστικότερο το εξαγόμενο τουριστικό πακέτο. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί η δυναμική και κατά περίπτωση θα αυξηθεί η πρόσθετη ζήτηση που καταγράφεται φέτος μετά την περσινή μείωση του συντελεστή στα καταλύματα», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σ.Ε.Τ.Ε..
Συμπληρώνει δε, ότι, προφανώς το τουριστικό πακέτο σε όλες του τις μορφές πρέπει να διατίθεται ακριβώς με την ίδια τιμή και τους ίδιους όρους, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους καταναλωτές.

Σε ότι αφορά την επιβολή του συντελεστή ΦΠΑ 23% συνολικά στην εστίαση, ο Σ.Ε.Τ.Ε. επαναλαμβάνει την αντίθεσή του και θεωρεί ότι όχι μόνο δεν θα αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα στο Κράτος, αλλά και θα αποβεί καταστροφικό για τις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου