Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Ανοίγεται" στην Ινδία ο Ε.Ο.Τ....


Επίσημο ταξίδι στην Ινδία, ξεκινά σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος, σε μια προσπάθεια "ανοίγματος" της αγοράς αυτής, που είναι ανερχόμενη και ήδη αποτελεί μια σημαντική δεξαμενή άντλησης τουριστών μεγέθους πολλών εκατομμυρίων σε ετήσια βάση. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και η κα. Μάγια Τσόκλη που θα τον συνοδεύσει θα επισκεφθούν τη Βομβάη και το Νέο Δελχί, και θα πραγματοποιήσουν επαφές με κορυφαίους παράγοντες του τουριστικού χώρου, tour operators και εταιρείες διαχείρισης προορισμών, προκειμένου να παρουσιάσουν το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της χώρας και τις κυβερνητικές προσπάθειες που γίνονται για την τόνωση του τουρισμού. Παράλληλα, σκοπός της επίσκεψης είναι η διαμόρφωση στρατηγικής για να αποκτήσει η Ελλάδα και το τουριστικό μας προϊόν μια αισθητή παρουσία στην Ινδική τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μετά την εξέταση όλων των δεδομένων της αγοράς, και την εξέταση προτάσεων από ινδικά γραφεία ανάπτυξης προορισμών, ο ΕΟΤ θα αναθέσει έρευνα για την διείσδυση στην αγορά αυτή που είναι μια αναξιοποίητη, προς το παρόν, πηγή τουρισμού για τη χώρα μας η οποία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές. Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ινδίας αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο και οι διεθνείς αναχωρήσεις από την δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου αυξήθηκαν από 3.7 εκατομμύρια το 1997 σε σχεδόν 12 εκατομμύρια το 2010, ενώ οι τουριστικές δαπάνες των Ινδών ταξιδιωτών στο εξωτερικό αυξήθηκαν από 1.3 δις το 1997 σε 8.2 δις το 2008. Παράλληλα το 35% του πληθυσμού διαθέτει υψηλά εισοδήματα, ενώ η πλειοψηφία των Ινδών επισκεπτών ταξιδεύει Απρίλιο με Ιούνιο, καθώς και Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Μια αύξηση των Ινδών επισκεπτών στη χώρα μας θα συνέβαλε σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η αγορά δε της Ινδίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την προώθηση συγκεκριμένων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, κινήτρων, κρουαζιέρας και πολιτιστικός.

Παράλληλα, σε συνέχεια των επαφών της κας Τσόκλη και του κου Κολετσου, θα πραγματοποηθούν επισκέψεις στην Ινδία από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ενώ σε ένα μήνα εγκαθίσταται και ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Ινδία.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου