Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

1,3 εκ. ευρώ για τον Τουρισμό στη Ρόδο...


Παρουσία του δημάρχου Ροδίων Στάθη Κουσουρνά και του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, και υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουρισμού Μανώλη Καμπουρόπουλου, συνεδριάζει στη Ρόδο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ροδίων. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ροδίων προανήγγειλε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του ΠΡΟΤΟΥΡ και αποδέσμευσης του ποσού των 1.3 εκ. ευρώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αύριο θα ανακοινωθούν οι εκπρόσωποι της ΕΞΡ στον ΠΡΟΤΟΥΡ, ενώ ο οργανισμός θα περάσει σε εταιρική μορφή, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ο κ. Κουσουρνάς τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που θα δοθεί στην προβολή μέσω του διαδικτύου, όσο και στον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Επιτροπή θα επιτελέσει σοβαρό έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Καμπουράκης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών στον ΠΡΟΤΟΥΡ από πλευράς δημοτικής αρχής, υπογράμμισε ότι το έργο του ΠΡΟΤΟΥΡ θα συνεχιστεί στην λογική της διοίκησης Μηναϊδη, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο πρόσωπο του προηγούμενου προέδρου Βάσου Μηναϊδη. Επιπροσθέτως τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της στατιστικής παρακολούθησης των δεδομένων στον Τουρισμό και εξέφρασε την σκέψη δημιουργίας σχετικού μηχανισμού, μέσω του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στην τοποθέτησή του το μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος ζήτησε τον ορισμό μιας 5μελούς επιτροπής δράσης στο πλαίσιο της Επιτροπής για μεγαλύτερη ευελιξία και λήψη αποφάσεων, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη προβολής της φιλοξενίας χιλιάδων μελών των special olympics στη Ρόδο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εστιατορίων κ. Κλούβας τόνισε την ανάγκη εξωραϊσμού της πόλης και θέσπισης βραβείων για τους καλύτερους επαγγελματίες, ο κ. Καστελοριζιός εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου σημείωσε την ανάγκη επιβράβευσης των repeaters, ενώ ο Γιώργος Μπαρμπούτης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Επιτροπής Κρίσεων, αλλά και την προώθηση του θέματος του Κολοσσού με την προώθηση της Ρόδου ως "νησιού της Ειρήνης" , με σύμβολο αυτής τον Κολοσσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου