Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Ρόδινες» οι εξελίξεις για τον Γερουλάνο...


Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίζεται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος για τη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Αισιοδοξία την οποία αποτύπωσε, τόσο σε συνέντευξή του προχθές σε εκπομπή της ΝΕΤ, όσο και σε χθεσινή του αναφορά στο δικτυακό τόπο του ΑΝΤ1 97,2.
Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή...


Ο κ. Γερουλάνος εμφανίστηκε αισιόδοξος σε συνέντευξή του σε εκπομπή της ΝΕΤ, για τη συνολική εικόνα του τουρισμού, υπογραμμίζοντας πως «τα “σκληρά” νούμερα που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι το πρώτο δίμηνο είχαμε μια αύξηση των εσόδων και των αφίξεων της τάξης του 6-7%».

Ειδικά για τον τομέα της κρουαζιέρας, όπως είπε ο υπουργός, «έχουμε 10% αύξηση στην κρουαζιέρα και 20% αύξηση στους επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια», κάτι που απέδωσε στο «άνοιγμα» της χώρας πέρα από τις «παραδοσιακές» αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας, στην αγορά της Τουρκίας όπου είχαμε αύξηση 180%, της Ρωσίας και της Σερβίας.
Μάλιστα διαβεβαίωσε πως ήδη επιχειρούνται «ανοίγματα» σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία μέσω συνεργασιών στα πακέτα με την Τουρκία και το Ισραήλ, ενώ εκκρεμούν συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία.

Εξίσου αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο δικτυακό τόπο του ΑΝΤ1 97,2, υπογραμμίζοντας ότι, τα έως τώρα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο η προσπάθεια προσέλκυσης ταξιδιωτών της «τελευταίας στιγμής», βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στα της περυσινής σεζόν ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «ενώ πέρυσι περιμέναμε ότι θα είχαμε μια πολύ σημαντική μείωση του τουρισμού, τελικά κλείσαμε με 100 χιλιάδες επισκέπτες παραπάνω». «Τις μειώσεις από τη Γερμανία, που οφείλονται στην αρνητική αντιμετώπισή μας κυρίως από τα Γερμανικά ΜΜΕ και την Αγγλία, η οποία πέρασε τη δική της οικονομική κρίση, αναπληρώσαμε με πολύ και συλλογική δουλειά από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ και τη Σερβία. Είναι η πιο σημαντική διεύρυνση των αγορών της που έχουμε κάνει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, και από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες για τον μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην πορεία των προκρατήσεων τη φετινή σεζόν, ο κ. Γερουλάνος τόνισε: «Μοιάζει να κινούνται ανοδικά και η Αγγλία και η Γερμανία, ενώ οι αναπτυσσόμενες αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, γεγονός που μας οπλίζει με αισιοδοξία καθώς βλέπουμε πως η στρατηγική μας προς τις αγορές αυτές αρχίζει να αποδίδει. Τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι ενθαρρυντικά. Το πρώτο τετράμηνο του 2011 μέχρι στιγμής μας δίνει θετικό πρόσημο και στις αφίξεις και στα έσοδα, με ορισμένες περιοχές της Ελλάδας να εκτοξεύονται πραγματικά στα ύψη σε σχέση με πέρυσι όπως είναι η Κως, το Άκτιο, η Ζάκυνθος.
Όμως δεν εφησυχάζουμε. Πέρσι, μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού διευρύναμε, την σεζόν και δουλέψαμε μέχρι και την τελευταία μέρα του χρόνου. Δεν χάσαμε ούτε μέρα. Και αυτή τη χρονική στιγμή δουλεύουμε για τα λεγόμενα last minute bookings και τις αγορές όπως την Κίνα και το Ισραήλ που τροφοδοτούν την αγορά και το φθινόπωρο».

Ολοκλήρωσε δε, σημειώνοντας ότι πρώτος και κύριος στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση του τουρισμού, προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου