Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τον Γενάρη η απόφαση για το «γάμο» Olympic Air - Aegean Airlines


Με τον καινούργιο χρόνο αναμένεται η απόφαση για την περιβόητη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, από τις Βρυξέλλες....


Ειδικότερα, στις 12 Ιανουαρίου 2011 θα αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί της προτεινόμενης συγχώνευσης των δύο εταιριών.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Αλμούνια, σε εκδήλωση με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνιστικότητας, το μεγάλο πρόβλημα με αυτή τη συγχώνευση είναι ότι οι δύο εταιρίες ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας αγοράς.
Υπενθύμισε επίσης ότι στη διάρκεια της θητείας της προκατόχου του, Νίλι Κρους, η μία από τις δύο συγχωνεύσεις, την οποία απέρριψε η Επιτροπή, ήταν η περίπτωση Air Lingus - Ryanair, που, σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, είχε αρκετές ομοιότητες με αυτήν της Olympic Air και της Aegean Airlines.
Ο κ. Αλμούνια ανέφερε ακόμη ότι, όπως συνέβη με προηγούμενες περιπτώσεις στον τομέα των αερομεταφορών, η Κομισιόν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η σταθεροποίηση του τομέα δε θα γίνει σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου