Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Τι γίνεται κύριε εισαγγελέα;

Από τις αρχές Μαρτίου έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα άσκησης Ποινικών Διώξεων το πόρισμα της ΕΔΕ για την παράνομη προμήθεια από τον Ε.Ο.Τ., της περίφημης LEXUS για να μετακινείται πρώην υπουργός τα Σαββατοκύριακα στην Αράχωβα και να απολαμβάνει το σκι του...

Από τότε λοιπόν η τύχη της υπόθεσης αγνοείται, ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες και να έχει κληθεί ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής από τον εισαγγελέα να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, δεδομένου ότι οι καταθέσεις των στελεχών του Ε.Ο.Τ., στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε με εντολή του νυν προέδρου κ. Νικόλα Κανελλόπουλου είναι αρκούντως "εύγλωττες".

Ας ελπίσουμε ότι ο εισαγγελέας έχει...πολύ δουλειά.

Κατά τα λοιπά, τον δρόμο για τον εισαγγελέα πήρε και η υπόθεση με τα δώρα δημοσίων σχέσεων ύψους 1,2 εκ ευρώ, για γραβάτες, μπαλάκια,, κ.λπ., κ.λπ., ενώ 10 στελέχη έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό.

Και τέλος την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί από το Σώμα Ελεγτών Δημόσιας Διοίκησης το πόρισμα από τον έλεγχο στα οικονομικά και άλλα του Οργανισμού, καθώς και η ΕΔΕ για την ανάθεση των ταξιδιών του Οργανισμού σε συγκεκριμένο γραφείο.

Κοινός παρανομαστής όμως σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι, να μην την πληρώσουν κάποια χαμηλόβαθμα στελέχη, που δεν μπορούσαν να πουν ΟΧΙ στον υπουργό, αλλά να αποδωθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, ή εν πάσει περιπτώσει, σε όλους, αλλά με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα...

Θα το παρακολουθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου