Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ITB Berlin Convention: Έμφαση στη γνώση

 - Τεχνολογία, Κλιματική αλλαγή και Μεταναστευτικό στο επίκεντρο 

Κορυφαίοι διεθνείς ομιλητές, στο μεγαλύτερο τουριστικό συνέδριο στον κόσμο, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους γύρω από μία σειρά θεμάτων, με έμφαση στην ψηφιοποιημένη τεχνολογία, την προσφυγική κρίση και την κλιματική αλλαγή. 
Από τις 9 μέχρι τις 12 Μαρτίου 2016, σε κύκλους συζητήσεων και διαλέξεων, στο περιθώριο της ITB, οι ομιλητές θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμες προτάσεις και ιδέες.
Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων θα εξετασθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΙΤΒ, του μεγαλύτερου στην τουριστική-ξενοδοχειακή βιομηχανία, από τα ανθρωποειδή ρομπότ και τη χρησιμότητά τους στον τουρισμό, μέχρι το μείζον θέμα της μετανάστευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν μια πρώτη άποψη του προγράμματος, επισκεπτόμενοι τη σελίδα www.itb-convention.com/program. 
Ο κατάλογος των ομιλητών θα ακολουθήσει στις αρχές του 2016. 
Για τους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, η πρόσβαση στο κορυφαίο think tank της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι δωρεάν.
Στις 9 Μαρτίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη Μελλοντική Ημέρα (ITB Future Day), κατά την οποία θα εξετασθούν οι τάσεις και τα βασικά θέματα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης και του βιώσιμου τουρισμού. 
Το 2016, τα World Legacy Awards, που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά, θα απονεμηθούν από το National Geographic και την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου. Ο πρόεδρος του National Geographic World Legacy Awards και εκδότης του National Geographic Traveler, Costas Christ, θα διοργανώσει την τελετή απονομής των βραβείων για να τιμήσει τους νικητές σε πέντε κατηγορίες. Αυτές περιλαμβάνουν την εφαρμογή των φιλικών προς το περιβάλλον επιχειρηματικών πρακτικών, την προαγωγή της πολιτιστικής αυθεντικότητας και τη διαφύλαξη της φύσης. 
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στην Ημέρα Φιλοξενίας (ITB Hospitality Day), θα γίνει η υποδοχή του «Mario», του νεότερου υπαλλήλου στο Ghent Marriott Hotel του Βελγίου, ο οποίος μιλά 19 γλώσσες. Πρόκειται για το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ εργασίας σε ξενοδοχείο και οι εφευρέτες του, όπως και ο διευθυντής του ξενοδοχείου θα πρέπει να εξηγήσουν πώς τέθηκε σε λειτουργία, καθώς και τα καθήκοντά του. Για άλλη μια φορά, το hospitalityinside.com είναι ο αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης. 
Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου στην ημέρα Marketing και Διανομής (ΙΤΒ Marketing και Distribution), οι επισκέπτες της έκθεσης θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ζωντανή επίδειξη του ρομπότ. 
Η αγορά των ταξιδιών πολυτελείας βρίσκεται σήμερα σε μια παραδειγματική στροφή, με τους τουρίστες να αναζητούν τη γνησιότητα, την αυτο-ανακάλυψη και τις αξέχαστες εμπειρίες και όχι την υπερβολική πολυτέλεια και χλιδή. Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου ένας γύρος συζητήσεων θα εξετάσει αυτή την τάση. Μετά από την ομιλία του ηγούμενου Daniel Schönbächler του μοναστηριού των Βενεδικτίνων του Disentis, τη συζήτηση θα συνεχίσουν ο Brett McDonald, διευθύνων σύμβουλος της Flame of Africa, ο Δρ Ute Dallmeier, διευθύνων σύμβουλος της Windrose Finest Travel και ο Thomas P. Illes, αναλυτής κρουαζιέρας, καθηγητής πανεπιστημίου και δημοσιογράφος. Ο Marc Aeberhard, δικαιούχος της Luxury Hotel & Spa Management Ltd, θα συντονίσει την εκδήλωση. 
Η νέα οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια της ΕΕ θα αποτελέσει επίσης αντικείμενο έντονης συζήτησης. Η οδηγία δημιουργεί πολλά ακόμη αναπάντητα ερωτήματα για τα συμβατικά ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις ηλεκτρονικές πύλες. Ο Δρ Ernst Führich, καθηγητής Ταξιδιωτικού Δικαίου στην πρώην Ανώτατη Σχολή του Kempten, ο Stephen Mason, ανώτερος συνεργάτης στο Travlaw LLP και εκδότης του Travel Law Quarterly, ο Δρ Georg Koch, ο Δρ Klaus Tonner, επίτιμος καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ρόστοκ και ο Klaus Siebert, εταίρος στη Siebert Rechtsanwälte, θα επιχειρήσουν να αναλύσουν το «status quo» και τις επιπτώσεις της νέας οδηγίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Nadine Kasszian, εκδότρια του FVW. 
Από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στις ημέρες Προορισμών (ITB Destination Days), τα θέματα που θα απασχολήσουν είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς η εισροή των προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για τουριστικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία. 
Στις 10 Μαρτίου, ο καθηγητής Δρ Harald Pechlaner, πρόεδρος της AIEST και της Σχολής Τουρισμού και επικεφαλής στο Πανεπιστήμιο Katholische Eichstätt-Ingolstadt, ο καθηγητής Δρ Jürgen Schmude, πρόεδρος της DGT και του Τμήματος Οικονομικής Γεωγραφίας και Τουριστικών Ερευνών στο πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian-Universität του Μονάχου, καθώς και ο Δρ Dirk Glaesser, διευθυντής του Προγράμματος του UNWTO για την Αειφόρο Ανάπτυξη, θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους. 
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επίσης μια πρόκληση για τον τουρισμό σε όλο τον κόσμο. Στις 11 Μαρτίου στην Ημέρα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ITB CSR Day), ο Δρ Hans Joachim Schellnhuber, διευθυντής του Ινστιτούτου του Πότσνταμ για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK) και ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ερευνητές στον κόσμο, θα είναι μεταξύ εκείνων που θα μιλήσουν για τις τουριστικές περιοχές που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς και τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα της έρευνας στον τομέα αυτό. Ο Aziz Abu Sarah, επικεφαλής του Mejdi Tours ως ο κύριος ομιλητής, θα επιχειρήσει να εξηγήσει πώς ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των βίαιων συγκρούσεων και πώς η προώθηση της ειρήνης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. 
Στις 9 Μαρτίου, στην Ημέρα για Νέους Επαγγελματίες (ITB Young Professionals Day), οι ομιλητές θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές στην επόμενη γενιά των επαγγελματιών του τουρισμού. Η Jasmine Taylor, διευθύνουσα Σύμβουλος του JT Touristik, θα πραγματοποιήσει την ομιλία του CEO της ΙΤΒ, μέσα από την οποία θα επιχειρήσει να παρουσιάσει πώς οι νέοι μπορούν να επιτύχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ενώ ο Jochen Mai, οικονομικός ανταποκριτής και συγγραφέας βιβλίων που ασχολούνται με την επαγγελματική σταδιοδρομία, θα επιχειρήσει να εξηγήσει τη σωστή επιχειρηματική δεοντολογία. Σε συνέντευξή του, ο Michael Buller, πρόεδρος της Verband Internet Reisevertrieb, από την πλευρά του θα μιλήσει για το πώς οι μαθητές λαμβάνοντας μαθήματα γύρω από τον τουρισμό μπορούν να βελτιώσουν την καριέρα τους με την απόκτηση τεχνολογικής εξειδίκευσης. Για άλλη μια φορά, το eTravel World, στην αίθουσα 6.1, με μια σειρά από διαλέξεις και workshops για την τεχνολογία ταξιδιών και τα social media στην τουριστική βιομηχανία θα προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών και συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου