Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Εκατό και πλέον ποδοσφαιρικές ομάδες θα προπονηθούν από τον Ιανουάριο στην Αγία Νάπα


Πέραν των εκατό ποδοσφαιρικών ομάδων κυρίως από τη Ρωσία, θα βρίσκονται από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου στην Αγία Νάπα, για προπόνηση, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί και για τη διεξαγωγή τουρνουά. 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «λόγω της διένεξης που υπάρχει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, πολλές ρωσικές ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Κύπρο και ειδικά την Αγία Νάπα, για να προπονηθούν. Πάρα πολλοί τουριστικοί πράκτορες από τη Ρωσία έχουν επισκεφθεί την περιοχή αναζητώντας γήπεδα, ξενοδοχεία και άλλα παρεμφερή με τον χειμερινό τουρισμό». 
Πρόσθεσε ότι στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας «οι αιτήσεις για παραχώρηση γηπέδων σε πράκτορες που ειδικεύονται σε αθλητικό τουρισμό ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και προσδοκία.
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων, οι Σκανδιναβικές και η Σκωτία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για χρήση των 17 συνολικά γηπέδων που διαθέτουμε, ωστόσο η μεγάλη ζήτηση προέρχεται από τη Ρωσία». Αφού ανέφερε ότι «υπολογίζεται πως 100 με 120 ποδοσφαιρικές ομάδες θα επισκεφθούν την Αγία Νάπα για προπόνηση από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου», ο Δήμαρχος σημείωσε πως «υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά τα οποία αποτελούνται από 20, 50 μέχρι και 300 περίπου ομάδες». 
Επειδή το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, συνέχισε «και με τα γήπεδα που διαθέτει η Αγία Νάπα δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ομάδες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επένδυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ για αναβάθμιση των γηπέδων. Εκτός από αναβαθμίσεις στα γήπεδα όπως περιφράξεις, μπάρες και περισσότερους χώρους υγιεινής, σε ορισμένα θα τοποθετηθεί σύγχρονος φωτισμός, με στόχο οι προπονήσεις να γίνονται μέχρι αργά τη νύχτα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι «στόχος της αναβάθμισης που επιχειρείται στα γήπεδα είναι οι επισκέπτες να λάβουν την ποιότητα που χρειάζονται για τις εγκαταστάσεις, τις προπονήσεις τους αλλά και τον χειμερινό τουρισμό ούτως ώστε να επισκεφθούν ξανά την Αγία Νάπα. Ευελπιστούμε ότι θα ικανοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους αιτητές για προπόνηση στα γήπεδα που διαθέτουμε, αφού ο ιδιαίτερος αυτός τουρισμός θα δώσει μια οικονομική ώθηση στη περιοχή μας και όχι μόνο». Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε πως «και οι ξενοδόχοι μας είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη γιατί θα λάβουν μια μεγάλη τονωτική οικονομική ένεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Περίπου 12 – 14 ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά για εξυπηρέτηση των ποδοσφαιρικών ομάδων και οι ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό ούτως ώστε οι πελάτες τους να μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι». Αναφερόμενος στο ποσό που θα δαπανηθεί για την αναβάθμιση των γηπέδων, ο κ. Καρούσος είπε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε και προέβη σε ένα έκτακτο αναθεωρημένο προϋπολογισμό, προκειμένου να εξευρεθεί το ποσό των 200 περίπου χιλιάδων ευρώ που θα χρειαστεί».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου