Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Ο δήμος Ηρακλείου προχωρά στην αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη

 ... μετά την πρόσφατη βεβήλωσή του

Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη, που αποτελεί μνημείο αναφορά για την πόλη του Ηρακλείου, στον Προμαχώνα των Ενετικών τειχών Μαρτινέγκο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μετά τη βεβήλωσή του από αγνώστους, καταδικάζοντας παράλληλα το θλιβερό γεγονός. 
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, η Δημοτική αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη, σήμερα, έχουν αρχίσει οι εργασίες...
 
 «Είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο», υπογραμμίζει η κα. Πλεύρη. 
Ήδη, σύμφωνα με την κα. Πλεύρη, αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος», την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν. Επίσης, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αποκατέστησαν τον Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου