Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η Turkish Airlines χτίζει το ψηλότερο κάστρο ...


...από άμμο στον κόσμο και καταρρίπτει το ρεκόρ Guinness 

- Το επιτυχές εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των απ’ ευθείας πτήσεων προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Miami 

Η Turkish Airlines στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την πρώτη απευθείας πτήση από το Διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι στο αεροδρόμιο Ataturk (Istanbul), προσθέτοντας ακόμα μια πόλη της Αμερικής στο δίκτυο της εταιρείας. 
Για την προώθηση του νέου προορισμού, η Turkish Airlines ανέθεσε στην 7 φορές κάτοχο του ρεκόρ Guinness World Records, «The Sand Sculpture Company» και τον ιδιοκτήτη της Ted Siebert, να χτίσει το ψηλότερο κάστρο από άμμο στο Μαϊάμι, με στόχο να σηματοδοτήσει τη σύνδεση της πόλης του Miami με 278 προορισμούς στον κόσμο.
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κάστρο από άμμο κατέρριψε το Guinness World Records το οποίο πλέον ανέρχεται σε 13,97μ. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περισσότεροι από 1.800 τόνοι άμμου, περίπου 2 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί και η συνδρομή 19 γλυπτών από όλο τον κόσμο.
Επιπλέον η 26η Οκτωβρίου, καθιερώθηκε για το Miami ως Ημέρα Turkish Airlines, από τον Επίτροπο της πόλης Wilfredo "Willy" Gort.
"Η Turkish Airlines εκδηλώνει έμπρακτα τη δέσμευσή της για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, προσθέτοντας ακόμα μια ζωτικής σημασίας για εμάς πόλη των ΗΠΑ, στο δίκτυό της.», δήλωσε ο Ilker Aycı, Πρόεδρος της Turkish Airlines.
"Στα Guinness World Records, γινόμαστε σε καθημερινή βάση μάρτυρες συναρπαστικών επιτευγμάτων μπροστά σε εμβληματικά ορόσημα σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Philip Robertson, κριτής του Guinness World Records. «Είναι σπάνιο να βλέπουμε ένα εξαιρετικά λεπτομερές κάστρο από άμμο, που αναπαράγει τόσες πολλές θαυμάσιες πόλεις και κατόρθωσε να πάρει τον τίτλο Guinness World Records. Είναι και επίσημα εκπληκτικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου