Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Το MountAthos360 παρουσιάζεται στην 31η PHILOXENIΑ


- Υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης 

Mια σημαντική εξέλιξη για την χερσόνησο του Άθω θα παρουσιαστεί στην φετινή PHILOXENIA.
Πρόκειται για ένα μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα project με θρησκευτικό αλλά και ιστορικό χαρακτήρα, την παρουσίαση δηλαδή όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους αλλά και αρκετών Ιερών Σκητών-Κελιών, μέσω Εικονικής Περιήγησης 360 μοιρών. 
Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου ιστορικού ντοκουμέντου που θα παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο. 
Αυτό θα γίνει με την δημιουργία ενός ιστότοπου, του mountathos360.com, μέσα από τον οποίο θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς κάποια χρέωση) προς όλους τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να "επισκεφτούν” το Άγιον Όρος.
Έτσι επιτυγχάνεται η τουριστική προβολή δημιουργώντας την ανάγκη επισκέψεως του προορισμού και δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσους επί παραδείγματι:
α) δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα,
β) είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (π.χ. Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, και
γ) είναι γυναίκες (απαγόρευση εισόδου λόγω του Αβάτου), να δουν και να “επισκεφτούν" το Άγιον Όρος για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Μέσα στον ιστότοπο θα υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζει ο χρήστης ιστορικά στοιχεία για κάθε Ιερή Μονή, Ιερή Σκήτη που θα περιηγείται.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Πέμπτη: 11:00-19:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Παρασκευή: 11:00-19:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Σάββατο: 11:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Κυριακή: 11:00-18:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Η είσοδος για εμπορικούς επισκέπτες είναι δωρεάν, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή με το Δελτίο Εμπορικού Επισκέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου