Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Νέος ιστότοπος για την Star Alliance


Η Star Alliance, η συμμαχία μέσω της οποίας συνδέεται ολόκληρος ο κόσμος, ανανέωσε το σχεδιασμό του ιστοτόπου της με νέο και μοντέρνο ύφος, προκειμένου να προσφέρει μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία, τόσο στις επιτραπέζιες, όσο και τις κινητές συσκευές συμπληρώνοντας τους επιμέρους ιστοτόπους των αεροπορικών εταιρειών που είναι μέλη της. 
Αναβαθμίσεις των εφαρμογών για iPad και Android ώστε να βελτιωθεί η χρηστικότητά τους και να προστεθούν νέες λειτουργίες, θα είναι επίσης διαθέσιμες σύντομα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας να ανταποκριθεί η Συμμαχία στις ανάγκες των ταξιδιωτών για άμεση πληροφόρηση. 
Στο νέο ιστότοπο, που είναι διαθέσιμος μέσω της διεύθυνσης www.staralliance.com, χρησιμοποιείται πρωτοποριακός εικαστικός σχεδιασμός καθώς και αρχές που καθιστούν την πλοήγηση, φιλική στις κινητές συσκευές ώστε ο ιστότοπος να είναι εύκολα προσβάσιμος από οθόνες οποιουδήποτε μεγέθους.
Οι πληροφορίες και το περιεχόμενό του, στοχεύουν στο επιβατικό κοινό της Συμμαχίας που ταξιδεύει τακτικά με περισσότερες από μία από τις 28 αεροπορικές εταιρείες μέλη της. «Ανταποκριθήκαμε στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι επιβάτες θέλουν να έχουν άμεση και έγκυρη πληροφόρηση, όπου και να βρίσκονται», δήλωσε ο κ. Justin Erbacci, Vice President for Customer Experience and Information Technology της Star Alliance.
«Ο νέος ιστότοπος, μας επιτρέπει να προσφέρουμε πιο εξατομικευμένες πληροφορίες στους επιβάτες της Συμμαχίας, διευρύνοντας και συμπληρώνοντας τις πληροφορίες που προσφέρονται από την παρουσία κάθε μίας αεροπορικής εταιρείας μέλους μας, στο διαδίκτυο». 
Ο ιστότοπος παρέχει συγκεντρωτικά πρόσβαση σε πληροφορίες για το σύνολο του δικτύου της Star Alliance, τα προνόμια που προσφέρονται στους τακτικούς επιβάτες καθώς και για τα προϊόντα της Star Alliance που αφορούν τόσο σε ταξίδια αναψυχής όσο και σε επαγγελματικά ταξίδια. Σε πολλές περιπτώσεις, στον ιστότοπο υπάρχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με τους ιστοτόπους κάποιων αεροπορικών εταιρειών μελών της συμμαχίας, για περαιτέρω έρευνα. 
Η επιλογή «flight search» επιτρέπει στον επισκέπτη να εξετάσει τα δρομολόγια και των 28 μελών της συμμαχίας, σε περισσότερα από 1.300 αεροδρόμια ανά τον κόσμο, ώστε να βρει τις ανταποκρίσεις που εξυπηρετούν καλύτερα τις ταξιδιωτικές του ανάγκες. Μόλις εντοπιστεί η κατάλληλη ανταπόκριση, εμφανίζεται ο σύνδεσμος προς τον ιστότοπο της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας για την κράτηση. 
Στην αρχική σελίδα διατίθεται και σύνδεσμος προς τη λειτουργία «flight status», όπου προσφέρονται έγκυρες πληροφορίες για την κατάσταση περισσότερων από 18.500 ημερήσιων πτήσεων ανά τον κόσμο και ανά πάσα στιγμή. 
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Διακεκριμένη ή την Business Θέση, ή και όσοι έχουν αναβαθμιστεί σε Gold status στην Star Alliance, έχουν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που περιέχει πάνω από 1.000 lounges σε όλον τον κόσμο. 
Επιπλέον, στον ιστότοπο προσφέρονται βασικές πληροφορίες για τα αεροδρόμια προορισμού, ενώ διατίθενται περισσότερες πληροφορίες με χάρτες που αφορούν συγκεκριμένα, τους μεγαλύτερους κόμβους της Star Alliance. Σε κατάλληλες στιγμές κατά την επίσκεψη στον ιστότοπο, ο επισκέπτης καλείται να κοινοποιήσει την τοποθεσία του αλλά και άλλες πληροφορίες που επιτρέπουν την εξατομίκευση του ιστοτόπου, κυρίως όταν ο επιβάτης βρίσκεται σε κάποιο αεροδρόμιο και ταξιδεύει την ίδια ημέρα. 
Για όσους έχουν αναβαθμιστεί σε Gold και Silver status από την Star Alliance προσφέρεται βελτιωμένη εμπειρία γραφικών. 
Στην αναβαθμισμένη εφαρμογή για iPad έχει βελτιωθεί ο αρχικός σχεδιασμός της υδρογείου στην αρχική σελίδα και έτσι πλέον με μία κίνηση, ανοίγει η λειτουργία αναζήτησης αεροδρομίου. 
Μόλις γίνει εισαγωγή οποιουδήποτε από τα 1.330 αεροδρόμια του δικτύου της Star Alliance, ο προορισμός χαράσσεται στην υδρόγειο και εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες, όπως για παράδειγμα για τον καιρό, τις αεροπορικές εταιρείες της Star Alliance που εκτελούν πτήσεις προς αυτόν τον προορισμό και λοιπές πληροφορίες για το αεροδρόμιο. 
Νέες «κάρτες πληροφοριών» στην αρχική σελίδα περιέχουν συμβουλές για την εφαρμογή και τρέχοντα νέα καθώς η οθόνη δικτύου πλέον, περιλαμβάνει στατιστικές της Star Alliance και διαδραστικές δυνατότητες που παραθέτουν πληροφορίες για τις αεροπορικές εταιρείες μέλη της Συμμαχίας όταν κάποιος επιλέξει το λογότυπο κάποιας από αυτές. Στην εφαρμογή για Android, το τμήμα για τα οφέλη που προσφέρονται στα μέλη που έχουν αναβαθμιστεί σε Gold και Silver έχει σχεδιαστεί από την αρχή, προκειμένου να προσφέρει μία πιο ξεκάθαρη και περιεκτική διεπαφή, με πιο φιλική για τον χρήστη οθόνη και αλληλεπίδραση. Σύντομα θα είναι διαθέσιμες και οι δύο νέες εκδόσεις των εφαρμογών. 
Ο νέος ιστότοπος και οι αναβαθμίσεις των εφαρμογών αποτελούν μέρος της σειράς πρωτοβουλιών της στρατηγικής της Star Alliance για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας, που στοχεύει κυρίως στους τακτικούς επιβάτες της Συμμαχίας. 
Η στρατηγική περιλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως το «Gold Track», που προσφέρει πρόσβαση στη σειρά προτεραιότητας κατά τον έλεγχο ασφαλείας των επιβατών που έχουν αναβαθμιστεί σε Gold status από την Star Alliance ή ταξιδεύουν στην Διακεκριμένη ή τη Business Θέση. 
Το «Gold Track» διατίθεται προς το παρόν σε περισσότερα από 60 αεροδρόμια ανά τον κόσμο και πρόκειται να προστεθούν επιπλέον προορισμοί τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου