Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Οι Βρετανοί καθυστερούν στη «διάσωση» των παγιδευμένων Άγγλων τουριστών στο Sharm el-Sheikh

- Αναστολή πτήσεων προς το θέρετρο έως τα τέλη Νοεμβρίου 

 

Μόλις 10-11 επιβατικές πτήσεις «διάσωσης» ημερησίως εκτελούν οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες για τη μεταφορά των Βρετανών πολιτών που έχουν «παγιδευτεί» στο Αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο Sharm el-Sheikh πίσω στην πατρίδα, τη στιγμή που οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες εκτελούν διπλάσιο και πλέον αριθμό πτήσεων, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Βρετανών τουριστών.
Το υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, σε  ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, επισημαίνει ότι, συνεργάζεται στενά με τους φορείς του αεροδρομίου, τις αεροπορικές εταιρίες και τις αρμόδιες διεθνείς αρχές, προκειμένου το σύνολο των τουριστών που παραμένουν στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας να επιστρέψουν γρήγορα στην πατρίδα τους...


 «Προσπαθούμε να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια μπορούμε. Το αεροδρόμιο λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς του, με τη διακίνηση 4.300 επιβατών ανά ώρα, μεταξύ αφίξεων και αναχωρήσεων για εγχώριες και διεθνείς πτήσεις. Οι αεροπορικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούν 10-11 επιβατικές πτήσεις ανά ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες πραγματοποιούν 20-25 επιβατικές πτήσεις. Με αυτό τον ρυθμό ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των τουριστών στις επόμενες 3-4 ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση του Αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού. 
Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Υπουργός Τουρισμού, Hisham Zaazou, είπε χθες σε δήλωσή του ότι, είναι βέβαιος πως η τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου θα ανακάμψει σύντομα. 
Εν τω μεταξύ, έχουν ακυρωθεί όλες οι τακτικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία προς το Sharm el-Sheikh μετά το τελευταίο περιστατικό με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους λίγο μετά την αναχώρησή του από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας βόμβας, όπως εικάζεται. Οι τουριστικοί οργανισμοί Thomson, Thomas Cook και η Monarch έχουν ανασταλεί τις πτήσεις τους προς το θέρετρο μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και η British Airways μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. 
Σημειώνεται ότι, η χθες η Thomas Cook εκτέλεσε δύο πτήσεις διάσωσης από το Sharm, ενώ η Monarch, σήμερα, διαθέτει μια πτήση για τη διάσωση και η Thomson τέσσερις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου