Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή του Δήμου Δελφών στην Philoxenia


Με έμφαση στην υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ο Δήμος Δελφών συμμετείχε στην έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη με παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΚ Δελφών και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Λεωνίδας Σακελλαρίου, και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτική Σύμβουλος Δελφών, Έλλη Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, άλλους εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης, που με προθυμία προσυπέγραψαν τη δήλωση συμπαράστασης για την υποψηφιότητα του Δήμου, ενώ σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον των παριστάμενων εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης για την προβολή της περιοχής στο πλαίσιο και της συγκεκριμένης διεκδίκησης.
Η συμμετοχή των Δελφών στη φετινή έκθεση της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί την έναρξη μιας συντονισμένης επικοινωνιακής εκστρατείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την ανάδειξη του συνόλου του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στην Ελλάδα και στις αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού. 
Η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα πλαισιώσει τη συγκεκριμένη καμπάνια με ειδικές δράσεις για την προβολή των ποιοτικών στοιχείων που συνθέτουν την εικόνα των διοικητικών ορίων του Δήμου που εκτείνεται από τον Κορινθιακό Κόλπο, με κυρίαρχα την Ιτέα και το Γαλαξίδι, μέχρι τα γραφικά χωριά του Παρνασσού. 
Αυτήν ακριβώς την ποιοτική διάσταση, που πέρα από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, περιλαμβάνει και σημαντικά στοιχεία του πρωτογενούς τομέα με χαρακτηριστικά την ελιά και το λάδι από τον ιστορικό Ελαιώνα και επίκεντρο την Άμφισσα πρωτεύουσα του Δήμου, ανέδειξε και η συμμετοχή στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου