Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού αξιολογεί τις βιομετρικές visa


- Σήμερα  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC) θα παρουσιάσει μια εκτίμηση των οικονομικών οφελών που θα μπορούσε να φέρει στην Ευρώπη η μεταρρύθμιση των θεωρήσεων visa

Η Ευρώπη χάνει μερίδιο από τις παγκόσμιες τουριστικές αφίξεις. 
Μέσα σε λίγα χρόνια, η ήπειρος αναμένεται να φιλοξενήσει τη μειοψηφία του παγκόσμιου τουρισμού για πρώτη φορά στην ιστορία. 
Το ισχύον καθεστώς της Ευρωπαϊκής Βίζας, είναι καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την πτώση, διότι τα απαιτούμενα για την έκδοση θεώρησης, λόγω των σύνθετων διαδικασιών, τον χρόνο και τα έξοδα που απαιτούνται, αποτρέπουν τους τουρίστες που πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής ή επαγγελματικά ταξίδια, να επισκεφτούν την Ευρώπη. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού ενημέρωσε την Tourism Economics να προβεί σε μία οικονομική ανάλυση του αντίκτυπου που θα είχε ένα βελτιωμένο σύστημα έκδοσης βίζας, για τις 10 κατά σειρά μεγαλύτερες τουριστικές πηγές:
Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Τουρκία, Ινδονησία, Λευκορωσία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική και Ταϊλάνδη, οι οποίες από κοινού αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ (53%) των τουριστών που δεν επισκέπτονται ευρωπαϊκούς προορισμούς, λόγω περιορισμών στην έκδοση βίζας. 
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αφίξεις από αυτές τις αγορές προς ευρωπαϊκούς προορισμούς θα αυξάνονταν έως και 70%. 
Περαιτέρω προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι μια αύξηση 4% της τουριστικής ζήτησης μπορεί να επιτευχθεί μέσω της «συντόμευσης» της διαδικασίας για την έκδοση βίζας, σύμφωνα με την ισχύουσα «βέλτιστη πρακτική», η οποία συνεπάγεται λιγότερα έξοδα, λιγότερη γραφειοκρατία, βελτιωμένες διαδικασίες και καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών (για παράδειγμα μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και των οργανισμών έκδοσης θεώρησης). 
Η αύξηση των περιόδων ισχύος των υφιστάμενων θεωρήσεων και η ευκολότερη διαδικασία ανανέωσης για εκείνους που έχουν ήδη εκδώσει βίζα στο παρελθόν, θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο. 
Προσφέροντας νέους τύπους βίζας, που θα είναι πιο εύκολο να αποκτήσουν οι ταξιδιώτες, όπως η ηλεκτρονική βίζα, ή η βίζα κατά την άφιξη, θα μειώσει περαιτέρω την επιβάρυνση πιθανών τουριστών, οδηγώντας σε 8% υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης. Προσφέροντας απαλλαγή από την έκδοση βίζας, για ταξιδιώτες που προέρχονται από συγκεκριμένες αξιόπιστες αγορές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης πάνω από 16% ετησίως. Ανάλογα με την έκταση που θα έχει η μεταρρύθμιση στην έκδοση θεώρησης, η υιοθέτηση τέτοιων πολιτικών θα μπορούσε να δημιουργήσει από 3 έως και 19 εκατομμύρια επιπλέον επισκέπτες ανά έτος για την Ευρώπη μέχρι το 2020, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή ρισκάροντας κάποια ανεπιθύμητα κύματα μετανάστευσης. 
Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης και οι προτάσεις για δράση, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου στην World Travel Market 2015, όπου μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα τουρισμού θα μιλήσουν επ’ αυτών. 
Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται οι: 
• Mark HENRY Αντιπρόεδρος, ETC Ο Mark Henry συντονίζει τη δράση της ETC να επιτύχει τη βελτίωση του συστήματος έκδοσης βίζας για τους ταξιδιώτες αναψυχής με προορισμό την Ευρώπη, κάτι που είναι απαραίτητο ώστε να μεγιστοποιήσει η ήπειρος το μερίδιο της στην παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες. Είναι επίσης Διευθυντής Marketing στην Tourism Ireland. 
• David Goodger Διευθυντής, Tourism Economics Ο David Goodger έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη του παγκόσμιου μοντέλου τουριστικών ροών και δαπανών, το οποίο καλύπτει 190 περιοχές προέλευσης και προορισμού. Διευθύνει τις τακτικές ενημερώσεις των καιρικών προβλέψεων που απαιτούν βάθος ανάλυσης, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα σουίτα των μοντέλων Oxford Economics» σε παγκόσμιο, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. 
• Helen Marano, Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών & Βιομηχανικών Υποθέσεων, World Travel & Τουρισμού (WTTC) Το WTTC συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην έκδοση θεωρήσεων. 
Πριν την ένταξή της στο WTTC, η Helen Marano ήταν επικεφαλής του γραφείου National Travel and Tourism του Υπουργείου Εμπορίου της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπου συμμετείχε ενεργά για την προβολή της ανάγκης βελτίωσης των εξαιρετικά αυστηρών και περιοριστικών διαδικασιών για την αίτηση έκδοσης θεώρησης. 
Αυτό έθεσε τις βάσεις για μελλοντική πρόοδο, συμπεριλαμβάνοντας το άνοιγμα ΗΠΑ στην κινεζική αγορά ομαδικών ταξιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου