Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Καλά κρατούν τα επαγγελματικά ταξίδια από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη

 - Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι δεν ανέκοψαν την πορεία της αγοράς 

 Τη δυναμική της βιομηχανίας των επαγγελματικών ταξιδιών αποδεικνύει περίτρανα έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων, σύμφωνα με την οποία, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών αγοραστών επαγγελματικών ταξιδιών υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον προγραμματισμό για ταξίδια επαγγελματικής φύσης από την Αμερική προς την Ευρώπη...
Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δείχνουν να μην επηρεάζουν την πορεία της βιομηχανίας των επαγγελματικών ταξιδιών από την Αμερική προς τη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων (Global Business Travel Association -GBTA), τις ημέρες που ακολούθησαν τις επιθέσεις.
Η πλειοψηφία (57%) των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο προγραμματισμό τους, ενώ ένα 16% ανέφεραν περιορισμένες μειώσεις και μόνο το 10% έκαναν λόγο για προσωρινή αναστολή των ταξίδια προς το Παρίσι. Η συντριπτική πλειοψηφία (93%) δε των Αμερικανών αγοραστών επαγγελματικών ταξιδιών εκφράζουν την άποψη ότι τα επαγγελματικά ταξίδια προς την Ευρώπη θα συνεχίσουν την συνήθη πορεία τους. 
«Αυτή η αρχική έρευνα δείχνει την ανθεκτικότητα των επαγγελματικών ταξιδιών», σημειώνει ο Εκτελεστικός και Γενικός Διευθυντής της GBTA, Michael W. McCormick, επισημαίνοντας ότι «οι εταιρίες, οι κυβερνήσεις και η τουριστική βιομηχανία οφείλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα σίγουρο και ασφαλές παγκόσμιο σύστημα ταξιδιών». 
Η έρευνα της GBTA διεξήχθη διαδικτυακά, μεταξύ 18-20 Νοεμβρίου 2015, με τη συμμετοχή, συνολικά, 169 Αμερικανών αγοραστών ταξιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου