Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Βολές Ε.Σ.Α. κατά Δούρου


Βολές κατά της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, εξαπολύει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, με αφορμή το γεγονός ότι η κα. Δούρου απαξίωσε να απαντήσει σε αίτημα φορέων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και του δήμου, για την λειτουργία εκτός ωραρίου των αταστημάτων αύριο 19 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα στολιστεί η πόλη ενόψη των εορτών των Χριστουγέννων.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΣΑ Παναγής Καρέλλας " Δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής επιδεικνύοντας έλλειψη αντανακλαστικών για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Αγορά της Αθήνας, αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα του Ε.Σ.Α και του ΟΠΑΝΔΑ και απαξίωσε να δώσει έστω και αρνητική απάντηση, έως σήμερα. 
Κυρία Περιφερειάρχη, σε μια εποχή όπου οι συνεργασίες και συνέργειες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αποτελούν τις ασφαλείς προϋποθέσεις για την επίτευξη κοινών στόχων, η Περιφέρεια Αττικής δυστυχώς αρνείται ακόμη και το διάλογο".

Η επιστολή έχει ως εξής:
"Κυρία Περιφερειάρχη, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την αναβάθμιση της Αθήνας και την ανάδειξή της, ιδιαίτερα δε του ιστορικού εμπορικού κέντρου της, σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 
Επί σειρά ετών ο Σύλλογός μας διατύπωνε το αίτημα να ξεκινήσει νωρίς ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αθήνας, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με στόχο να αναδειχθεί η πόλη μας σε προορισμό Χριστουγεννιάτικου city break. 
Μετά τη διαβεβαίωση του Δήμου Αθηναίων ότι η Αθήνα φέτος για πρώτη φορά θα στολιστεί, θα φωτιστεί και θα ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ακολούθησε κάλεσμα συνεργασίας προς τον Σύλλογό μας από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ. 
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα, αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις και παράλληλα να ενισχύσει την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, στέλνοντας το μήνυμα – προτροπή προς τους επιχειρηματίες του Κέντρου :«φωτίζουμε την πόλη», «φωτίζουμε τα καταστήματά μας τις βραδινές ώρες», «ενισχύουμε την ελπίδα», « διώχνουμε την παραβατικότητα». 
Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν την επιτυχή διοργάνωση που έγινε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων και τους άλλους παραγωγικούς φορείς της Αγοράς, να κατατεθεί αίτημα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως ώρα 24.00, κατά την ημέρα έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. 
Τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες καταθέσαμε έγγραφο αίτημα στο Δήμο Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ στις 8 Οκτωβρίου 2015, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε να εξασφαλισθεί η έγκριση παράτασης του ωραρίου. 
Δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής επιδεικνύοντας έλλειψη αντανακλαστικών για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Αγορά της Αθήνας, αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα του Ε.Σ.Α και του ΟΠΑΝΔΑ και απαξίωσε να δώσει έστω και αρνητική απάντηση, έως σήμερα. 
Κυρία Περιφερειάρχη, σε μια εποχή όπου οι συνεργασίες και συνέργειες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αποτελούν τις ασφαλείς προϋποθέσεις για την επίτευξη κοινών στόχων, η Περιφέρεια Αττικής δυστυχώς αρνείται ακόμη και το διάλογο. 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την αναβάθμιση της Αθήνας και της Αγοράς της, τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας σ’ αυτές και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αντλώντας δύναμη από την υποστήριξη που ρητά υπόσχεται στους σκοπούς και στόχους του συλλόγου μας ο Πρωθυπουργός στην σχετική πρόσφατη επιστολή του προς εμάς. 
Με εκτίμηση 
Ο Γενικός Γραμματέας 
Νικόλαος Κογιουμτσής 
Ο Πρόεδρος 
Παναγής Καρέλλας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου